Scouting Panoord ruimt zwerfafval Develpark op

03 november 2014
Scouting Panoord ruimt zwerfafval Develpark op

ZWIJNDRECHT - Dit weekend vond weer de nationale natuurwerkdag plaats. Deze wordt ieder jaar elke eerste zaterdag van november gehouden. Jong en oud kunnen die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. De Welka’s van scouting Panoord, meisjes en jongens tussen de 8 en 11 jaar oud, hebben hier afgelopen zaterdag ook aan meegedaan door in het Develpark zwerfafval op te ruimen.

Bij de grote opkomst die Scouting Panoord eind september in het Develpark had gehouden was het de leiding al opgevallen dat er nogal wat afval in het park lag, met name tussen de groenvoorziening. Dit was de aanleiding om het opruimen hiervan te kiezen als bijdrage aan de jaarlijkse nationale natuurwerkdag. Het was de speltak van de Welka’s die dit op zich heeft genomen. Tevens was het een goede aanleiding om het een onderdeel te maken van het insigne ‘natuur’ dat zij kunnen behalen. Bij scouting verdienen de kinderen insignes door diverse activiteiten of vaardigheden zich eigen te maken binnen een bepaald thema of door deelname aan grote activiteiten. Dit insigne mag als het behaald is op hun scoutingblouse worden geplaatst.

Afgelopen zaterdag zijn de Welka’s onder begeleiding om half tien enthousiast gestart met de opruimwerkzaamheden. Al gauw ontstond er een onderlinge competitie tussen de groepen wie het meeste zwerfafval kon verzamelen. Uiteindelijk hebben zij binnen twee uur tijd ruim 14 vuilniszakken met afval verzameld. Vooraf was met de gemeente overlegd die voor deze gelegenheid een plek op de parkeerplaats had aangewezen waar het verzamelde afval neergelegd kon worden. Door deze opruimactie is in ieder geval het Develpark weer een stuk schoner. Ook volgend jaar zal er vanuit Scouting Panoord weer actief worden deelgenomen aan de nationale natuurwerkdag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.