Op Panoord zetten scouts uit Nederland hun eerste stappen richting Japan

10 november 2014
Op Panoord zetten scouts uit Nederland hun eerste stappen richting Japan

ZWIJNDRECHT - Aankomende zomer vindt voor de 23ste keer de Wereld Jamboree plaats. Hierbij ontmoeten scouts vanuit de hele wereld elkaar, en voor deze editie is Japan als gastland gekozen. Vanuit Nederland doen 19 groepen (genaamd ‘troepen’) mee, bestaande uit ca. 36 jeugddeelnemers van 13 t/m 17 jaar met ieder vier begeleiders. Iedere troep heeft een eigen naam.

Eén van de troepen, genaamd Pijlerdam, hield dit weekend hun voorbereidingen bij Scouting Panoord. Geheel toevallig is dit niet omdat een van de vier begeleiders, Erik Baan uit Zwijndrecht, ook leiding geeft bij Scouting Panoord.

In de aanloop naar de Wereld Jamboree houden de troepen verschillende weekend bijeenkomsten. Enerzijds om elkaar beter te leren kennen, maar anderzijds ook om goed voorbereid op reis te gaan. Naast de vele praktische zaken gaat het er ook om meer te leren van bijvoorbeeld de cultuur van het gastland. En bij de scouting gaat dat uiteraard niet op de gebruikelijke manier.

Ook 13 andere troepen hielden dit weekend een bijeenkomst en men heeft een zogenaamde ‘Cyberhike’ gehouden. Hierbij werd via Internet met elkaar contact gelegd en moesten ze vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren die met Japan te maken hadden.

Al die troepen hebben hun best gedaan om de informatie te vinden en om alle rare, ingewikkelde en originele doe-opdrachten uit te voeren. Uiteraard werd dit in competitief verband gedaan, en na de puntentelling is de troep Pijlerdam op de vijfde plaats geëindigd.

Erik Baan, die bij Scouting Panoord leiding is bij de Welpen, jongens in de leeftijd van 8 tot 11 jaar, is erg enthousiast over de Wereld Jamboree. Erik zegt hierover: “De Wereld Jamboree is hét evenement van scouting waar iedereen wel bij wil zijn. Het is voor mij een unieke ervaring om dit als begeleider mee te gaan maken.

Ik heb binnen de begeleiding de rol van programmaleider, waarbij ik vooral verantwoordelijk ben voor de programma’s en activiteiten van de troep en de taakverdeling hiervoor onder de jeugddeelnemers.” Vanuit Scouting Panoord wensen wij Erik en de rest van zijn troep dan ook veel succes bij de verdere voorbereidingen op weg naar Japan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.