Teams van Scouting Panoord zijn klaar voor de aankomende regionale scouting wedstrijden

13 april 2015
Teams van Scouting Panoord zijn klaar voor de aankomende regionale scouting wedstrijden

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Aankomende vrijdag 17 en zaterdag 18 april zijn de regionale scoutingwedstrijden van de regio “Rond de Biesbosch”. Dit jaar vinden ze plaats bij de scoutingvereniging Tesra in Dordrecht. Alle groepen die vallen onder de regio Rond de Biesbosch kunnen deelnemen aan deze selectiewedstrijden. Uiteindelijk mogen de winnaars mee doen aan de landelijke scouting wedstrijden in Baarn.

Iedere deelnemende scoutingvereniging mag maximaal twee teams afvaardigen. De teams bestaan uit 5, 6 of 7 personen, en bestaan uit kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar. Het thema voor de wedstrijden dit jaar is Ghana. Hierbij draait het om een familie die zich in Ghana vestigt en waarna niet alles op rolletjes verloopt. Dit thema zal als een rode draad door alle wedstrijden lopen die georganiseerd worden. Tijdens de wedstrijden zullen op een leuke manier allerlei vaardigheden worden getest, met als doel een winnaar te selecteren die de regio gaat vertegenwoordigen bij de landelijke scouting wedstrijden.

Scouting Panoord stuurt dit jaar twee teams naar de regionale scouting wedstrijden toe. Beide teams hebben als eerste horde een interne competitie gewonnen, om deel aan de regionale wedstrijden te mogen nemen. De onderdelen bestonden onder andere uit een hike, koken, pionieren en testen van de EHBO kennis. In de leeftijdscategorie van 11 t/m 15 jaar heeft Scouting Panoord 42 jeugdleden.

Deze zijn in twee speltakken onderverdeeld, namelijk de verkenners, die alleen uit jongens bestaan, en de scouts, die uit zowel jongens als meisjes bestaan. Beide speltakken hebben uiteindelijk één team van elk 6 personen afgevaardigd naar de regionale wedstrijden. Scouting Panoord wenst beide teams veel succes aankomend weekend.

De landelijks Scoutingwedstrijden zullen dit jaar op 23 t/m 25 mei plaatsvinden in Baarn, waar uiteindelijk ruim 650 scouts om de nationale titel zullen strijden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.