Scouting Panoord viert haar 20-jarig bestaan met een reünie

20 april 2015 door Hennie van der Zouw
Scouting Panoord viert haar 20-jarig bestaan met een reünie

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op 23 april 2015 bestaat Scouting Panoord 20 jaar. Op deze datum werd in 1995 het samengaan van de Scoutingverenigingen Hatweo en de Camerons een feit. Na jarenlang gezamenlijk gebruik te hebben gemaakt van de oude boerderij Panoord besloten beide verenigingen samen verder te gaan onder een nieuwe naam. En die was in de naam van de oude boerderij snel gevonden. Eigenlijk staat Scouting Panoord dan ook voor meer dan 50 jaar scouting in Zwijndrecht, omdat de verenigingen Hatweo in 1961 en de Camerons in 1965 werden opgericht. De meeste leden komen naast Zwijndrecht ook uit vooral Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam en Ridderkerk.

Om dit te vieren wordt er op 27 juni een reünie georganiseerd voor zowel oud Panoord leden als oud leden van Hatweo en de Camerons. Deze zal plaats vinden op de huidige locatie. Hier is Scouting Panoord sinds 2001 gevestigd. Nadat de gemeente besloot de oude Panoord boerderij af te breken voor de ontwikkeling van het bedrijvenpark Bakestein, verhuisde Scouting Panoord in 2001 naar de oude manege aan de Groot Karreveld 10. Hier is in de afgelopen jaren veel opgeknapt en verbeterd waardoor er alle ruimte is voor vele leuke en uitdagende scouting activiteiten, buiten maar ook binnen. Het is voor oud leden zeker leuk om te zien hoe de vereniging tegenwoordig gehuisvest is en welke mogelijkheden de nieuwe locatie heeft.

Op zaterdag 27 juni zal vanaf drie uur ‘s middags het programma starten. Een reünie bij de scouting kan uiteraard niet zonder kampvuur en barbecue.

Daarnaast zullen verschillende speltakken hun opkomst hebben bij aanvang van het programma zodat men de huidige jeugd in actie kan zien. Het wordt een gezellige bijeenkomst en er zijn al veel aanmeldingen binnengekomen. Mocht u als oud lid ook aanwezig willen zijn, stuur dan een email aan reunie@panoord.nl, en u wordt dan verder op de hoogte gehouden. Ook kunt u op onze website en Facebook pagina meer informatie vinden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.