Conventus korfbal E1 pakt al vroegtijdig het kampioenschap

20 april 2015 door Hennie van der Zouw
Conventus korfbal E1 pakt al vroegtijdig het kampioenschap

ZWIJNDRECHT -  Het korfbal E1-team van sv Conventus heeft afgelopen zaterdag al ongeslagen het veldkampioenschap weten te pakken. Het team van coaches Ilonka Schreuders en Maaike van der Lely won op overtuigende wijze van Sporting Delta en stelde daarmee het kampioenschap veilig.

Voor de wedstrijd was er geen sprake van spanning bij de jonge spelertjes van Conventus: niemand had ze namelijk verteld dat ze die dag al kampioen konden worden! Ook zonder kampioenschap zou het een historische wedstrijd worden: Lina scoorde het allereerste doelpunt, wat direct ook haar allereerste doelpunt in competitie zou zijn. Ditzelfde gold voor Thimo, welke goed was voor de tweede doelpunt!

Al snel werd duidelijk dat Conventus een maatje te groot was voor Sporting Delta, wat het team bewees door uiteindelijk met 5 – 0 te winnen. De vreugde over de overwinning werd nog uitbundiger toen de spelers van E2 plotseling het veld op kwamen met kampioensbekers en tegelijkertijd de kampioenen toezongen.

Het kampioenschap werd vervolgens gevierd in de kantine van de Zwijndrechtse vereniging, waar coach Ilonka Schreuders liet weten erg trots op het team te zijn, dat erg hard heeft getraind en daarmee een grote groei heeft laten zien.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.