Ritmische Gymnastiek Groep op weg naar EK in Minsk

21 april 2015 door Hennie van der Zouw
Ritmische Gymnastiek Groep op weg naar EK in Minsk

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Op 28 april vliegt de junioren Ritmische Gymnastiek Groep (RG-groep) naar Minsk (Wit-Rusland) om deel te nemen aan het Europese Kampioenschappen. De groep  heeft de samenstelling Estée Kraaijeveld van G.V. O&O-Zwijndrecht, Lente Verloop,  Denise Verheij  beiden van G.V. van OKK-Dordrecht,  Minous Bouman van RKSV Wilskracht-Alphen a/d Rijn,  Anne Mees Hooimeijer van G.V. Barendrecht-Barendrecht en Michelle Cuvelier van SV PAX –Haarlemmermeer.

Sinds 2008 heeft Nederland niet meer deelgenomen aan een EK of WK. De deelname mag dus best bijzonder genoemd worden. In december 2013 is deze RG-groep met de voorbereidingen gestart. De afgelopen maanden heeft de RG-groep deelgenomen aan wedstrijden op Gran Canaria, in Budapest en Athene. Begin februari was de kwalificatie een feit en konden de voorbereidingen een vervolg krijgen. De trainingsintensiteit werd verder opgeschroefd met o.a. een trainingsstage in Franeker.

Als laatste echte test werd er deelgenomen aan de AmsterdaMMasters. De RG-groep behaalde hier een mooie 2e en 3e plaats. De RG-groep is te volgen via Facebook #RGGroep of via www.rggroep.nl. De kosten voor dit project worden in zijn geheel gedragen door de ouders. Als u de RGGroep wilt steunen kijk dan op www.talentboek.nl. Ook is de RG-groep te volgen via Twitter @RGGroepNL.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.