O&O-Jongens pakken eremetaal in halve finale

28 april 2015 door Hennie van der Zouw
O&O-Jongens pakken eremetaal in halve finale

ZWIJNDRECHT - In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap hebben de  jongens van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O bij de laatste plaatsingsmogelijkheid beslag weten te leggen op eenmaal goud en driemaal zilver. De O & O-jongens kwamen tot dit resultaat bij de in Twello gehouden halve finale. Het goud was voor Jarien Fokkens, het zilver voor Mitchel de Haas, Kenji Paizs en Dennis Swinkels.

Jarien kwam uit in de categorie pupil van de 1ste divisie. Met 110,05 punten pakte hij het goud. Daarnaast wist hij zich te plaatsen voor alle toestelfinales.
Mitchel kwam uit bij de instappers van de 1ste divisie. Hij kreeg het zilver omgehangen met 110,10 punten. Ook hij eiste startbewijzen op  voor alle toestelfinales. In deze zelfde categorie kwam Lance Visser in actie. Hij werd met 104,30 punten vijfde en drong op de toestellen vloer, ringen en rek door tot de eindstrijd.

De bijna achtjarige Kenji Paizs turnde zijn halve finale bij de benjamins van de talentendivisie. Met 110,60 punten werd hij knap tweede en eiste met deze prestatie een finaleticket op. De benjamins kennen geen toestelfinales.

In de jeugdklasse van de 1ste divisie bond Dennis Swinkels de strijd aan. Met een  eindscore kwam uit op 68,90 punten turnde hij zich met zilver de finale in.

Op sprong na gaat hij op de overige toestellen de eindstrijd aan.

Jelle van der Zouwen completeerde het geheel. Hij kwam uit bij de pupillen van de 2de divisie en drong met 17,10 punten door tot de vloerfinale.
Yuri Visser (pupil – 1ste divisie) en Frank Scheffer (instap – 1ste divisie) moesten deze halve finale ondanks een goed geturnde wedstrijd als hun eindstation zien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.