Pelikaan verliest in Nieuw-Lekkerland

28 april 2015 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest in Nieuw-Lekkerland

ZWIJNDRECHT - Na de winst op Heerjansdam van vorige week, was op de ranglijst van de derde periode te zien dat bij winst van de drie resterende wedstrijd eventueel nacompetitie gehaald kon worden. Voor aardig wat publiek op het mooie complex van Nieuw-Lekkerland, kon de eerste stap gezet worden.

Na een mooie (feest)midweek waarin het tweede zich tot kampioen van de Reserve Hoofdklasse kroonde, moest de knop zaterdag dus weer omgezet worden.Bij Pelikaan ontbraken Randy Kroos, Lerry Overgaauw en de al langer geblesseerde Erwin van Dis. Stefan Zwang en Remco Aarts vervingen Kroos en Overgaauw in de basisopstelling.

In de openingsfase werd duidelijk dat Pelikaan een veldoverwicht had. Dit was gedurende de totale wedstrijd het geval. Het positiespel van de ploeg uit Zwijndrecht was goed, de eindpass echter niet. Het balbezit kon daarom niet uitgedrukt worden in heel veel kansen.

Afstandschoten van Anoaur Saïd en Jordy van Buren troffen geen doel en een voorzet van Jesper Nossent was net iets te hard voor Van Buren die zich knap vrijliep bij de tweede paal. Een combinatie tussen Stefan Zwang, Rowdy Nossent en Thomas den Boer eindigde toen de voorzet van laatstgenoemde niet goed geraakt werd door inlopende Peli's.

Nieuw-Lekkerland aan de andere kant, was heel effectief. De ploeg beperkte zich eigenlijk alleen tot counteren en dit deden zij goed. De eerste goal van de thuisploeg was echter een cadeautje. Uit een corner kon Gavir Breidel de bal volledig vrijstaand tegen het net volleren van zo'n drie meter afstand. Een domper voor Pelikaan, omdat de ploeg toch echt de betere was.

Na de rust twee wissels aan de kant van Pelikaan. Rowdy Nossent had last van een hamstringblessure en Remco Aarts liep aan het eind van de eerste helft een hoofdwond op. Dylan de Boer en Kevin de Geus kwamen de twee vervangen. Het spelbeeld veranderde overigens niet: Pelikaan was veel aan de bal en Nieuw-Lekkerland counterde.

Na 60 minuten kreeg Pelikaan echter wel wat het verdiende. Na een mooie aanval over de schijven Saïd, Nossent, Zwang, ontbrak weer de beslissende pass. De bal ketste echter af voor de voeten van Van Buren en die dacht niet na, een uithaal met links in de benedenhoek betekende de 1-1. Pelikaan kon hier echter niet lang van genieten, want letterlijk vanaf de aftrap was het alweer raak aan de andere kant. Slob kon na niet adequaat ingrijpen de bal achter Kortstam schieten.

Pelikaan gaf niet op na de tegentreffer en zette nog een keer aan. Een aanval waarbij Manucho Adelino en de ingevallen Hooplot bij betrokken waren, kwam terecht bij de vrijstaande Van Buren. Zijn aanname was echter niet goed, waardoor de grote kans verloren ging. De druk op de goal van Nieuw-Lekkerland werd echter aangehouden.

Na een serie corners van Dylan de Boer, kreeg Pelikaan aan de andere kant het deksel op de neus. Uit een afgeslagen corner werd een verkeerde keuze gemaakt, waardoor de bal razendsnel naar Jeroen Wolf kon worden gebracht. De linkerspits van de thuisploeg schoot de bal hoog in de touwen en dit betekende de 3-1. Dit was tevens de uitslag en dat betekende een teleurstelling voor Pelikaan.

Het vertoonde spel geeft echter hoop voor de toekomst. Bij het ervaren Nieuw-Lekkerland werd toch een goed veldspel gespeeld en dat dit niet oplevert wat het hoort op te leveren is teleurstellend, maar tevens inherent aan voetbal. Pelikaan trad overigens aan met een basiselftal met gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Volgende week treden de Peli's aan tegen Oranje Wit in Dordrecht.

Opstelling Pelikaan:
Delano Kortstam; Thomas den Boer, Remco Aarts (Kevin de Geus), Mahmut Erol, Manucho Adelino; Rowdy Nossent (Dylan de Boer), Anouar Saïd, Vincent de Klerk, Jordy van Buren; Stefan Zwang, Jesper Nossent (Marvin Hooplot)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.