Sint-Joris dag op Scouting Panoord dit jaar extra feestelijk met een koninklijk tintje

28 april 2015 door Hennie van der Zouw
Sint-Joris dag op Scouting Panoord dit jaar extra feestelijk met een koninklijk tintje

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 25 april heeft Scouting Panoord de jaarlijkse Sint-Joris dag weer gevierd. Dit jaar was er een extra feestelijk tintje omdat Scouting Panoord 20 jaar bestaat en twee van haar leden koninklijk onderscheiden zijn.

Sint-Joris dag is de naamdag van Sint Joris, de beschermheilige van Scouting, en valt op 23 april. Veel scouting verenigingen vieren deze dag door een gezamenlijke bijeenkomst met de gehele vereniging te organiseren. Rondom het kampvuur worden allerlei activiteiten en spellen georganiseerd en uiteraard mogen de liedjes niet ontbreken. Ook bij Scouting Panoord was er een grote opkomst georganiseerd waarbij alle leden en hun ouders waren uitgenodigd.  

Dit jaar viel er voor Scouting Panoord nog wat extra’s te vieren. Naast het 20-jarig bestaan van de vereniging zijn twee van haar leden koninklijk onderscheiden de dag ervoor. Wim en Hennie Stam waren afgelopen vrijdag met een smoes naar het stadhuis gelokt om hun onderscheiding in ontvangst te nemen. De verassing was voor Hennie Stam extra groot, omdat zij wel wist van het lintje voor haar man Wim, maar niet dat ook zij er één zou ontvangen. Beide zijn al meer dan veertig jaar actief binnen de vereniging Panoord en haar voorlopers, Scouting verenigingen de Camerons en Hatweo. Dat moest uiteraard gevierd worden en beiden zijn tijdens de viering door de vereniging in het zonnetje gezet.

Scouting Panoord is op dit moment de grootste vereniging uit de regio met al meer dan 200 leden uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook daarbuiten. Scouting Panoord is opgericht na de fusie tussen de scouting verenigingen Htweo en de Camerons, en staat dus voor meer dan 50 jaar scouting in Zwijndrecht en omgeving. Scouting Panoord zal op 27 juni een reünie organiseren ter ere van haar 20-jarig bestaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.