Beslissingen naderen in korfbalcompetitie

28 april 2015 door Hennie van der Zouw
Beslissingen naderen in korfbalcompetitie

ZWIJNDRECHT - In de lopende veldcompetitie van de korfbalsport zijn er nog maar drie reguliere speelweekenden te gaan en dat betekent dat de beslissingen voor kampioenschappen en degradatie gaan vallen.

Beide midweekteams en senioren 8 deden goede zaken door hun doordeweekse wedstrijd in winst om te zetten. Midweek 2 rolde het jarenlang ongeslagen Sporting Delta MW1 op met maar liefst 21-8. A1 verloor helaas de topper tegen DeetosSnel A2 met 18-12 maar kon zich wel weer motiveren in de uitwedstrijd bij Tiel ’72. De Betuwse ploeg werd met maar liefst 7-23 terug gewezen.

Het hoogste aantal doelpunten kwam opnieuw op naam van E4 dat ACKC in Almkerk met 0-24 versloeg. Zaalkampioen E4 is nu ook weer op weg naar de titel en dat geldt ook voor E1 en E2. E1 klopte ACKC E1 met 5-19 en E2 was Vriendenschaar E2 met 7-9 de baas na het ombuigen van een 7-4 achterstand.

Ook weer winst voor senioren 5 dat ongeslagen de lijst aanvoert in de reserve 5e klasse D. Thor 2 maakte het nog wel spannend, maar de winst bleef met 9-8 in Zwijndrecht. Het 8e klopte Emergo 1 met 10-5 en stevent zo op de titel af!

Een mogelijk desastreuze nederlaag voor A2 dat een ruime voorsprong tegen DVS ’69 A1 in de eerste helft zag verdwijnen. Toen het in de tweede helft hard ging regenen betekende dit ook slecht weer voor Albatros dat met 13-14 verloor. Er maken nu nog vier ploegen kans op de titel in de 2e klasse.
Ook C1 maakte een foutje en verloor met 2-4 van Vriendenschaar C1. De ploeg houdt de kansen echter nog in eigen hand.

Grote overwinningen voor B1 dat Tjoba B1 met 23-5 afdroogde. Ook het 2e had in haar ultieme poging tot lijfsbehoud geen moeite met Tjoba. In ’s Heer Hendrikskinderen speelde de ploeg een geweldige eerste helft (5-13) die de Zeeuwen niet meer te boven kwamen: 11-18.

Albatros 1 verloor met 16-12 geflatteerd van Tjoba. Een groot deel van de wedstrijd waren de teams zeker gelijkwaardig, maar in de tweede helft gaf de reboundende kracht van de Zeeuwen de doorslag. Senioren 3 en 4 boekten nuttige thuisoverwinningen tegen Oranje Wit 4 (13-9)en ADO 3 (20-11).
Niet alle Albatrosteams winnen regelmatig. Zo is Albatros F7 door onze korfbalbond ingedeeld in een poule met veel te sterkte tegenstanders en daardoor krijgen ze wekelijks een nederlaag te slikken. Afgelopen zaterdag was het 0-19 voor Nexus F2. Gelukkig werd het bij de strafworpen 4-4 en vonden de kids het best wel lekker spelen in de regen.  

A.s. zaterdag speelt Albatros 1 de inhaalwedstrijd tegen TOP (Arnemuiden) dat met Tjoba en Tempo gaat uitmaken welke ploeg gaat promoveren. Vanwege de meivakantie zijn er verder slechts een paar wedstrijden.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.