Miss Universe Nederland lost startschot voor Verkerkloop 2012

24 april 2012

ZWIJNDRECHT - Voormalig Miss Universe Nederland Charlotte Labee zal op 9 mei het officiële startschot geven om de 35ste editie van de Verkerkloop van start te laten gaan. Het hardloopevenement dat op 9 mei 2012 georganiseerd wordt mag vrijwel elk jaar rekenen op een (lokale) beroemdheid als starter. Met de komst van Labee wordt deze traditie in ere gehouden.

De goede doelen van de Verkerkloop 2012
Bij de editie 2012 is het hoofddoel Stichting Leergeld Drechtsteden. Deze lokale organisatie zet zich in voor kinderen die in relatieve armoede opgroeien. Met hulp van Stichting Leergeld kunnen deze kinderen deelnemen aan excursies, schoolreisjes, sportactiviteiten of kunstzinnige vorming.
Het tweede goede doel dat gesteund zal worden is Stichting Energy4all. Deze stichting inzamelt geld in voor onderzoek naar mitochondriële ziekte. In Nederland worden per week één a twee kinderen geboren met deze energiestofwisselingsziekte. 50% van de kinderen die geboren met deze diagnose overlijden voor hun tiende levensjaar.

Charlotte Labee
De organisatie van de Verkerkloop is verheugd dat naast de burgemeester van Zwijndrecht, Antoin Scholten, Charlotte Labee aanwezig zal zijn om diverse onderdelen van de Verkerkloop te laten starten.

Labee (in 2008 verkozen tot Miss Universe Nederland) is presentatrice van LifestyleExperience op RTL4, hoofdredactrice van FYI Magazine, model en PR ambassadrice van Stichting Energy4all.

Labee: “Ik vind dat iedereen recht heeft op een leven met voldoende energie! Het is geweldig dat aan deze Verkerkloop onder andere de stichting Energy4all is gekoppeld. Mooi dat je met deze sportieve energie probeert de energie weer terug te geven aan de mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.”

Over de Verkerkloop:
De Verkerkloop is een begrip in Zwijndrecht en ver daarbuiten. Editie 2011 was met in totaal 2688 deelnemers waarvan 1185 scholieren het grootste sportevenement van Zwijndrecht en tevens één van de grootste jeugdlopen van Nederland.

In 1999 sloot Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel zich bij de organisatie van de Verkerkloop aan. Toen werd ook de bedrijvenloop geïntroduceerd, waarmee jaarlijks veel geld voor goede doelen in Zwijndrecht en omgeving wordt binnengehaald. 9 mei 2012 zal de 35ste editie worden georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.verkerkloop.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.