Nieuw Parcours voor Verkerkloop

13 april 2015
Nieuw Parcours voor Verkerkloop

ZWIJNDRECHT - De Verkerkloop in Zwijndrecht, die gehouden wordt op 20 mei aanstaande, zal dit jaar dit aanvangen met een vernieuwd parcours. De grootste verandering is het vermijden van het Develpad. De route zal onder via andere de Klarinetsingel, Beethovenlaan en Laan van Nederhoven lopen.
 
Pieter Visser, organisator van de Verkerkloop en directeur van de Verkerk Groep: “De Verkerkloop groeit elk jaar en daar zijn we blij mee. Vorig jaar hebben we 3500 deelnemers mogen verwelkomen, een prachtig aantal. Dat heeft echter soms wel consequenties voor de service die wij onze deelnemers willen bieden, te beginnen met een goede en snelle route. De laatste jaren hoorden we steeds vaker de opmerking dat er enkele knelpunten ontstonden, onder andere bij het Develpad. We zijn trots dat we in samenwerking met de Gemeente Zwijndrecht een geheel nieuw parcours hebben uitgestippeld wat in onze ogen breder én sneller is. De start/finish is zoals gebruikelijk aan de Molenvliet 1 bij het hoofdkantoor van de Verkerk Groep. Een ander besluit wat we hebben moeten nemen is dat we een maximum van 3500 deelnemers zullen gaan toelaten en geen inschrijvingen meer tijdens de dagen voorafgaande de Verkerkloop. 17 mei is de laatste mogelijkheid voor inschrijving.”
 
De route voor de Verkerkloop 2015 gaat als volgt: Molenvliet – Munnikensteeg – Klarinetsingel – Beethovenlaan – Laan van Nederhoven – fietspad langs Burgemeester Pijl Hogeweglaan – Develsingel – Molenvliet. De wegen die worden gebruikt tijdens de route zullen tijdens de Verkerkloop tussen 20.00 – 21.30 uur minder goed bereikbaar zijn. Omwonenden, bedrijven en andere betrokkenen worden hierover van tevoren schriftelijk bericht.

Over de Verkerkloop:
De Verkerkloop is een begrip in Zwijndrecht en ver daarbuiten. Editie 2014 was met in totaal 3475 deelnemers waarvan 1185 scholieren en 2290 5 en 10 km deelnemers het grootste sportevenement van Zwijndrecht en tevens één van de grootste jeugdlopen van Nederland. In 1999 sloot Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel zich bij de organisatie van de Verkerkloop aan. Toen werd ook de bedrijvenloop geïntroduceerd, waarmee jaarlijks geld voor goede doelen in Zwijndrecht en omgeving wordt binnengehaald.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.