Leontien Zijlaard-van Moorsel lost startschot en loopt mee met Verkerkloop in Zwijndrecht

30 april 2015 door Hennie van der Zouw
Leontien Zijlaard-van Moorsel lost startschot en loopt mee met Verkerkloop in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT -   Leontien Zijlaard-van Moorsel zal op 20 mei het officiële startschot geven om de 38ste editie van de Verkerkloop van start te laten gaan. Het hardloopevenement dat op 20 mei 2015 in Zwijndrecht georganiseerd wordt mag vrijwel elk jaar rekenen op een (lokale) beroemdheid als starter. Met de komst van Leontien Zijlaard-van Moorsel wordt deze traditie in ere gehouden.
 
Leontien
De organisatie van de Verkerkloop is verheugd dat naast de burgemeester van Zwijndrecht, de heer Dominic Schrijer, Leontien Zijlaard-van Moorsel aanwezig zal zijn om op 20 mei om 20.15 de 5 en 10 kilometerloop van de Verkerkloop te laten starten. De meervoudige wereld- en Olympisch kampioene wielrennen, ook bekend van onder andere het televisieprogramma “Tot Op Het Bot”, zal na het geven van het startschot zelf deelnemen aan de 5 kilometerloop.  

Het goede doel van de Verkerkloop 2015: Leontienhuis
Ieder jaar wordt door de organisatie in overleg met Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel een goed doel in de regio Zwijndrecht bepaald waar de opbrengst van de Verkerkloop naartoe gaat. Voor de editie van 2015 is gekozen voor het Leontienhuis. In de loop van 2015 zal in de gemeente Zuidplas dit inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten geopend worden. Het Leontienhuis, opgericht door Leontien Zijlaard-van Moorsel, heeft als doel mensen met een eetstoornis weer op weg te helpen naar een gezonde, positieve toekomst en het verlichten van de zware strijd die geleverd moet worden om een eetstoornis te overwinnen. Er zal ruimte geboden worden om te praten, erkenning te vinden en te werken aan verandering om (opnieuw) grip op het leven te krijgen.

Leontien Zijlaard-van Moorsel: “Ik ben ontzettend blij dat de organisatie van de Verkerkloop deze editie het Leontienhuis als goede doel heeft uitgekozen. Het ingezamelde bedrag zullen we uitstekend besteden om het herstel van mensen met een eetstoornis te bevorderen. Uiteraard zal ik 20 mei aanwezig zijn om de cheque in ontvangst te nemen en het startschot voor de 5 en 10 km loop te geven. En daarna loop ik zelf mee met de 5 kilometerloop, zo’n mooi hardloopevenement kan ik niet laten schieten. Hopelijk dus tot 20 mei!”

Over de Verkerkloop:
De Verkerkloop is een begrip in Zwijndrecht en ver daarbuiten. Editie 2014 was met in totaal 3475 deelnemers waarvan 1185 scholieren en 2290 5 en 10 km deelnemers het grootste sportevenement van Zwijndrecht en tevens één van de grootste jeugdlopen van Nederland. In 1999 sloot Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel zich bij de organisatie van de Verkerkloop aan. Toen werd ook de bedrijvenloop geïntroduceerd, waarmee jaarlijks geld voor goede doelen wordt binnengehaald. Meer informatie en inschrijven via www.verkerkloop.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.