Jeugd-EK optreden voor Estee Kraayeveld

08 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Jeugd-EK optreden voor Estee Kraayeveld

ZWIJNDRECHT - Estée Kraayeveld, lid van de Zwijndrechtse  Gymnastiekvereniging O & O, heeft samen met haar medeturnster Lente Verloop,  Denise Verheij  beiden van G.V. van OKK-Dordrecht,  Minous Bouman van RKSV Wilskracht-Alphen a/d Rijn,  Anne Mees Hooimeijer van G.V. Barendrecht-Barendrecht en Michelle Cuvelier van SV PAX –Haarlemmermeer bij de in Minsk (Wit-Rusland) gehouden jeugd-Europese-kampioenschappen  ritmische gymnastiek haar internationale vuurdoop gehad.

De dames moesten in de eerste ronde de spits afbijten.  Een ondankbare taak maar ondanks  een nerveuze start wisten zij hun balcompositie tot een goed einde te brengen. Met een score van 12,616 eindigde de groep tot volle tevredenheid op de 21ste plaats.

Daags er na ging het in het tweede optreden de dames nog beter af. Zij wisten hun eerste prestatie te verbeteren naar een score van 12,666 en klommen daarmee naar een fraaie 20ste plaats in de rangschikking.

Sinds 2008 had Nederland met de RG-discipline niet meer deelgenomen aan een EK of WK. De turnsters en het trainstersduo Allegre zijn twee jaar geleden met elkaar dit traject opgestart. Een compliment aan deze jonge meiden en het hele begeleidingsteam die dit resultaat op eigen kracht en met eigen financiële middelen hebben weten te bereiken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.