Winst en verlies voor Handbaldames- en Herenteams SV Conventus

11 mei 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend zonder problemen van het Barendrechtse Savosa weten te winnen. Het team werkte gedurende de wedstrijd aan een steeds verder groeiende voorsprong en won met een ruim verschil. De handbalheren waren zondag minder succesvol en verloren van Ventura.

Voor de wedstrijd van Conventus’ dames waren de verwachtingen hooggespannen: Conventus bezette de tweede plaats in het kampioenschap, waar Savosa op de laatste positie stond. Toch kenden de Zwijndrechtse dames een moeizame start en stonden halverwege de eerste helft nog maar op een 4 – 3 voorsprong. Vanaf dit moment werd de rust echter in het spel gevonden en groeide de voorsprong via een 6 – 3 stand zelfs tot 10 – 5 in de rust. In de tweede helft kon Conventus de vechtlust behouden en wist zo de voorsprong verder uit te bouwen tot een ruime 23 – 11 overwinning.

Het eerste herenteam van Conventus trof afgelopen zondag in Ventura een fysiek sterke en ervaren tegenstander. Op papier zou het een erg moeilijke wedstrijd worden, maar het team van coach Klaas Kauffeld kwam ijzersterk uit de startblokken door direct een 4 – 2 voorsprong te nemen. Ventura reageerde hierop door tot 4 – 5 langszij te komen, waarna het tot 7 – 7 gelijk op zou gaan. Vanaf dit moment begon het spel van Conventus steeds slordiger te worden, wat Ventura de mogelijkheid gaf om tot een 9 – 14 ruststand uit te lopen. Ook in de tweede helft zou Conventus problemen kennen om het fysiek erg sterke Ventura te passeren. Als gevolg liep de achterstand steeds verder op tot een 18 – 27 nederlaag voor het Zwijndrechtse team

De tweede teams volgden zondag het voorbeeld van het eerste damesteam door ruim te winnen. Conventus Dames 2 versloeg Rowah met 20 – 9, terwijl het tweede herenteam DES’72 de baas was met 35 – 19.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Foto links: De handbaldames van sv Conventus wonnen ruim van het Barendrechtse Savosa met 23 – 11.