Gemeente verwijdert 200 fietsen bij NS-station Zwijndrecht

12 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Gemeente verwijdert 200 fietsen bij NS-station Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht heeft vorige week maar liefst 200 weesfietsen weggehaald bij het NS-station in Zwijndrecht. Eind maart zijn alle gestalde fietsen voorzien van een label. De eigenaar kreeg 28 dagen de tijd om zijn rijwiel weg te halen. Van in totaal 200 rijwielen is de eigenaar niet komen opdagen.
 
Met de actie wil de gemeente bereiken dat het stationsgebied minder rommelig wordt en de reiziger meer ruimte krijgt om zijn of haar fiets op een veilige manier in de fietsenstalling te plaatsen. Wethouder Robert Kreukniet (Openbare Ruimte): “Ik ben blij dat de overlast van het onnodig innemen van een fietsenstallingsplek wordt opgepakt en ben verrast door het ongelooflijke aantal weesfietsen dat we kunnen verwijderen. Dat biedt voor de reizigers weer volop ruimte om haar of zijn fiets in de rekken te plaatsen.”
 
Verkeerd gestalde fietsen
De volgende stap is dat de gemeente Zwijndrecht de overlast van de verkeerd gestalde fietsen gaat aanpakken door ook deze te verwijderen. Een verkeerd gestalde fiets zorgt namelijk voor veel ergernis, een rommelig aanzicht, onveilige situaties, lokt uit tot vernieling of diefstal en blokkeert looproutes.
De komende weken worden reizigers extra gewezen op de verplichting om de fiets in de stalling te plaatsen. Fietsen die na de waarschuwingsactie nog verkeerd gestald staan gaat de gemeente verwijderen.
 
Fiets weg? Ophalen!
Verwijderde fietsen worden opgeslagen in het fietsdepot. Fietsen die na 13 weken niet zijn opgehaald worden gerecycled of verkocht. Mocht uw fiets zich op het fietsdepot bevinden, dan kunt u die met een geldig identiteitsbewijs en bijbehorende fietssleutel afhalen tegen betaling van € 25,- euro administratiekosten.
 
Bromfietsen
Bovenstaande werkwijze past de gemeente ook toe op verkeerd geplaatste bromfietsen.
 
Voor vragen over bijvoorbeeld het fietsdepot kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06-140 49 667.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.