Honkballers HSV Zwijndrecht behouden koppositie

18 mei 2015
Honkballers HSV Zwijndrecht behouden koppositie

ZWIJNDRECHT - De honkballers van Zwijndrecht hebben zondag tegen Tilburg hun koppositie weten te behouden. Na een marathon duel van ruim drie en een half uur spelen werd uiteindelijk Tilburg met 17-10 verslagen. Het duel begon aanvallend sterk van beide kanten met een afwisselend scoreverloop. Na de 5e inning drukte Zwijndrecht door en zag het er naar uit dat de wedstrijd na 7 innings beslist zou zijn.

Vooral door goed slagwerk van Raymon Heijstek (2 homeruns!), Percy Isenia en Donny van Es liep Zwijndrecht uit naar een 15-7 voorsprong. Diverse mogelijkheden om de beslissende 10 punten verschil te bereiken werden niet benut, waardoor de volle 9 innings gespeeld moesten worden.

Vrijdag a.s. 22 mei speelt Zwijndecht in Dordrecht tegen medekoploper Hawks en zal duidelijk worden of Zwijndrecht echt met de koplopers mee kan blijven doen.

Raymon Heijstek wordt feestend ingehaald na weer een home run (foto Rob Hulshoff)

De damessoftbalsters van Zwijndrecht maken een moeilijke periode door. Na een goed begin van de competitie worden de laatste weken steeds dubbele nederlagen geleden. Ook zaterdag tegen Euro Stars ging het mis (7-0 en 4-2 verlies).

Teammanager Cindy van der Linden is er van overtuigd dat het dit seizoen zeker gaat lopen: ‘We zijn zeker niet de minderen maar maken soms nog wat kleine foutjes die ook te maken hebben met wat onwennigheid. We hebben namelijk versterking gekregen van 4 speelsters uit ons samenwerkingsverband met de honk –en softbalvereniging Birds uit Zoetermeer.

Deze meiden zijn ijzersterk maar moeten nog wennen aan de andere speelsters die op hun beurt weer moeten wennen aan de nieuwkomers. Zo hebben Fleur Bos, Lisa Hop , Noa Armirotto en Anne Ketelaar zich aan het team toegevoegd.

Op 13 juni al wordt onze poule in tweeën gespitst in een promotie en degradatiepoule. Alle resultaten nemen we mee. We staan nu 9e van de 12 en kunnen zeker ook nog omhoog kijken’.  Komende zaterdag ontvangt Zwijndrecht eerst op eigen veld Gryphons uit Rosmalen voor een dubbelwedstrijd. De eerste wedstrijd begint om 14.00 uur. Op 2e Pinksterdag is het uit naar Almere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De softbalsters zijn duidelijk in gedachten verzonken. (foto Irene Korpel)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.