O&O successen op I.A.G. -Sportevent

18 mei 2015 door Hennie van der Zouw
O&O successen op I.A.G. -Sportevent

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O heeft met succes deelgenomen aan het in ’s-Hertogenbosch gehouden IAG-sportevent. Zij had haar vertegenwoordiging zowel bij de meisjes/dames als bij de jongens/heren  individueel toestelturnen. Op beide fronten wist zij beslag  te leggen op flink wat eremetaal.

Bij de damessenior 1ste divisie eiste Femke Konings met 49,683 punten het goud voor zich op. Faye Boorsma kwam in de categorie junior-B – 1ste divisie  met 49,675 punten tot een gelijk resultaat, evenals Desiree Storm die zich met 44,925 punten in de jeugdklasse- 1ste divisie naar de hoogste trede van het ereschavot turnde. Caitlin van de Graaf liet zich bij de jeugd-1-N2 met 46,925 punten het brons omhangen.

Gabriëlla de Man turnde haar wedstrijd bij de dames van de 2de divisie. Haar score bedroeg 46,075 eveneens goed voor een bronzen medaille. Meerkampbrons met 44,549 punten was er ook voor Naomi Visser  in de jeugdcategorie van eredivisie. Daarnaast won zij goud op de onderdelen sprong en vloer en nog eens brons op brug. Esme van Geldorp completeerde het geheel met een bronzen medaille op het onderdeel brug. Allround werd zij met 43,616 punten zesde.

De O & O-jongens/herenselectie was eveneens goed op dreef. Bij de jeugd van de eredivisie was het een waar O & O-onderonsje. Jordi Hagenaar veroverde met 70,50 punten het goud. Luuk Huernink werd met een klein verschil van slechts 0,35 punten tweede, gevolgd door Wesley de Haas die op zijn beurt ook met .035 punten verschil het brons greep.

Bij de junioren-I van de eredivisie ging met overmacht het goud naar zijn Sjoerd van Veldhuizen. Zijn score kwam uit op 67,35 punten.  Tot slot kwam Axel Quist na een blessureperiode bij de senioren van de eredivisie voor het eerst weer tot actie. Hij bezegelde zijn comeback met goud met een fraai puntentotaal van 78,65 punten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.