Herrie over bloembakken in Walburg

26 mei 2015
Herrie over bloembakken in Walburg

ZWIJNDRECHT - Vlak voor het pinkster week einde  viel er bij bewoners van een aantal complexen in Walburg, waaronder de sandelingen , een brief in de bus waarin onderhoud aan de straat werd aangekondigd. In de brief werd tevens aangekondigd dat de bloembakken cq zitjes naast de deur verwijderd zouden worden.

Woningbouwvereniging Trivire wil de straat voor de deuren en de ramen op orde maken en het onderhoud zou een week na ontvangst aanvangen. De brief was niet ondertekend maar stond wel op naam met een bereikbaar telefoonnummer.

Dat er nogal verschillend over de verwijdering van de bloembakken gedacht werd bleek wel uit een groot aantal telefoontjes wat door voor en tegenstanders naar de woningbouw plaats vond. De voorstanders waren laaiend en willen de gezellige bloembak houden en onderhouden.

Nu bleek het lastig te zijn voor de voorstanders om via het telefoonnummer in de brief informatie te krijgen aangezien genoemde persoon niet wist waar het over ging. De voorstander MW Steendam wilde duidelijkheid hoe dit zo maar kon. Zij wist van geen overleg af en kreeg nergens ook maar een helder antwoord.

Uiteindelijk legde zij contact met Algemeen Belang Zwijndrecht ten einde toch gehoord te worden want de bloembakken horen wat haar betreft ook bij de leefbaarheid van haar straat. Zij werd daar als het ware op haar wenken bedient aangezien ABZ  het initiatief had genomen de corporaties voor een gesprek met de gemeenteraad uit te nodigen wat toevallig die week plaatsvond.

Hierdoor waren er korte lijnen ontstaan waardoor op de vrijdag voor pinksteren nog het een en ander door ABZ gecommuniceerd werd. Mw. Steendam was al een actie voor het behoud van de plantenbakken begonnen met het Trivire tientje als uitgangspunt. Maar voor haar was het belangrijkste was dat ze door iemand van de Corporatie teruggebeld zou worden.

Tot dinsdagmorgen was dat niet het geval. Om haar wens duidelijkheid te krijgen maar vooral om teruggebeld te worden zette zij bordjes in de plantenbakken. Al deze commotie leidde dus tot veel telefoontjes naar de corporatie en uiteindelijk -nadat er vanuit ABZ een paar keer een telefoontje was gepleegd- een telefoontje naar Mw Steendam.

Zij was des duivels over de gang van zaken  maar ook vreselijk ontdaan door de gang van zaken. Niet geheel onterecht omdat wel bleek dat binnen Trivire de lijnen niet helder liepen en dat de communicatie niet goed was verlopen.

Er gaat nu uiteindelijk nog een brief van Trivire naar de bewoners om de gang van zaken uit te leggen. Het bedrijf uit Heerjansdam dat het uitvoert moest tot nader order wel de bloembakken cq  bankjes laten staan. Toch is de positieve actie van Mw Steendam nog niet voorbij aangezien het initiatief van het Trivire tientje nog steeds van toepassing is. De corporatie pakt dat zeker positief op werd gemeld.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.