Hemels Blauw: René Kerkhoven brengt nieuwe titel uit

28 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Hemels Blauw: René Kerkhoven brengt nieuwe titel uit

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 30 mei neemt de heer Dominic Schrijer, burgemeester van Zwijndrecht, om 13.30 uur een eerste exemplaar van Hemels Blauw in ontvangst in Boekhandel Hyperion in Winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. Van 15.00 tot 17.00 signeert René Kerkhoven er vervolgens zijn nieuwe boek.

Een van de verhalen, Vijftig Vlaamse tinten groen, kan gelezen worden als een ode aan het landschap rond Sint-Joris-Weert en Sint-Agatha-Rode in Vlaanderen. Op zondag 31 mei presenteert en signeert René Kerkhoven het boek tussen 15.30 en 17.30 uur in Eetcafé De Plataan in Sint-Agatha-Rode.

‘Hemels blauw’ is alweer het vijfde boek van René Kerkhoven. Het is een bloemlezing van korte reis- en verblijfverhalen met als enig bindend motto: mijn favoriete deugd is ondeugd. Voortdurend zoekt de schrijver zijn eigen grenzen én die van anderen op. Op onvoorspelbaar eigenzinnige wijze baant hij zich een weg door het dagelijks leven, met vaak onverwachte gevolgen.

Ontdek hoe het komt dat de schrijver midden in de nacht volkomen naakt door de polder rondrijdt met een fles wijn achter zijn kiezen, lees waarover hij in Parijs onderhandelt met meterslange Afrikanen en hoe hij al na één dag groengeel afscheid moet nemen van zijn baan als deckhand op een vissersboot in Californië. De uiteindelijke les: bezint eer ge begint, maar vooral ook voor ge bemint.

‘Het is een uitstervende soort, globetrotters, maar Zwijndrecht heeft er een: René Kerkhoven. Hij verzeilt in de verste uithoeken, beleeft de gekste avonturen, en stelt ze met zichtbaar plezier op papier. Het boek leest als een roadmovie!’  (Mohammed Benzakour, schrijver en journalist, Zwijndrecht)

‘In zijn veelal autobiografisch lijkende verhalen is René Kerkhoven vooral de man van de lichte toets en de prettige ironie. Hij voert je onder meer mee door Amerika, waar hij nogal wat niet alledaagse mensen ontmoet. Ook nabijere landen bieden voldoende avontuur en vaak hilarische gebeurtenissen die hem inspireren. Het is misschien overdreven om met Gerard Reve te zeggen dat 'er geen normaal mens in voorkomt,' maar dat de auteur bijzondere mensen en gebeurtenissen op een bijzondere wijze kan beschrijven is een ding dat zeker is.’ (Kees Klok, dichter en historicus, Dordrecht)

‘Nauwgezet en met zachte scherpte observeert René Kerkhoven de mensen die op zijn pad komen. Hij laat hen in hun waarde, maar wel met een kwinkslag. Zijn leuke verhalen doen je vanzelf glimlachen.’ (Dominic Schrijer, burgemeester van Zwijndrecht)

Hemels blauw, verhalen van Alaska tot Zwijndrecht - 148 pagina’s - ISBN 978-90-816772-4-0. Eerder verschenen van zijn hand De Hanenfluisteraar: alledaagse indrukken van het leven op Cuba, en drie kinderboeken: Tumult op Tiengemeten, Deining in Dordrecht, en Bonje in de Biesbosch. Zie www.deiningindordrecht.nl.

René Kerkhoven geeft zijn boeken in eigen beheer uit. Hemels Blauw is vanaf begin juni verkrijgbaar bij de betere boekhandel in de regio, bij een aantal landelijke reisboekenwinkels en bij de schrijver zelf.
m.kerkhoven4@chello.nl - tel 065 2 065 071

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.