Blindengeleidehond op bezoek bij Yes! Kinderopvang

29 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Blindengeleidehond op bezoek bij Yes! Kinderopvang

ZWIJNDRECHT - Yes! Kinderopvang zet zich als buitengewoon betrokken organisatie regelmatig in voor verschillende goede doelen. Momenteel zetten de locaties van Yes! in Zwijndrecht zich in voor het goede doel; KNGF Geleidehonden. Door middel van het inzamelen van plastic dopjes op de locaties steunt Yes! KNGF Geleidehonden! De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven. Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden.

Locatiemanager Rebecca Kooiman vertelt enthousiast: ‘Samen met de kinderen sparen we de doppen, we leggen uit wat KNGF Geleidehonden inhoudt en wat de hulphonden voor mensen kunnen betekenen. En we hadden de eer dat er ook een blindengeleidehond op de locaties langs is gekomen!’
Marianne Ringeling is spastisch en daardoor beperkt in haar dagelijkse bezigheden en hulphond Thijs kan haar hierin ondersteunen. Marianne heeft een demonstratie gegeven wat Thijs allemaal doet voor haar. Zo begon ze met iets te laten vallen (in dit geval een beer, herkenbaar voor de kinderen) en Thijs pakte het op en bracht het bij haar.

Hierna liet ze een eetmoment zien. Ze had een bord voor haar met een lepel, haar beker had ze net wat verder op de tafel gezet en daar kon ze niet bij. Ze gaf Thijs een teken en hij pakte het flesje en gaf het aan haar. Tevens had ze een grote slab om gedaan, omdat de kleinere kinderen dit ook herkennen van zichzelf, deze liet ze Thijs afdoen. Toen het zonnetje begon te schijnen kreeg ze het warm en hielp Thijs haar met haar jas en vest uitdoen. Wat kan een hulphond veel hulp bieden als je beperkt bent en in een rolstoel zit.

Van te voren was aan de kinderen verteld dat ze de hond niet mochten aaien of aandacht geven, vandaar ook het hesje wat Thijs draagt. De kinderen vonden het geweldig om te zien en waren erg onder de indruk! Ze hebben nu van dichtbij kunnen zien waarom een hulphond zo belangrijk is voor mensen met een beperking en waarom de doppen gespaard worden!

Gelukkig gaat het sparen op de locaties erg goed! Chantal Korporaal, locatiemanager locatie Frits Vogelstraat: ‘De BSO-kinderen zijn tijdens de meivakantie langs winkels in de buurt gegaan om te vragen of ze doppen wilde sparen. En met resultaat! En ook de ouders en kinderen zijn enthousiast en komen wekelijks met een zakje met gespaarde doppen aan. Wat is het fijn om te zien dat iedereen zo betrokken is bij deze actie.’

Wilt u ook meesparen? De hele maand juni is het nog mogelijk om doppen in te leveren op de locaties in Zwijndrecht. Op de locaties staat een witte box waar u de doppen kunt inleveren. Mocht u het niet kunnen vinden, vraag het dan gerust even aan een medewerker van de locatie. Zij helpen u graag verder. Yes! Kinderopvang zorgt ervoor dat de doppen naar een recyclebedrijf gaan dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap. Yes! een mooi bedrag op te halen!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.