Groote Lindt staat voor onmogelijke opgave

01 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt staat voor onmogelijke opgave

ZWIJNDRECHT - Wat niemand verwachtte is toch gebeurd. De op voorhand zo spannend verwachte finale tussen NSVV en Groote Lindt is nl na 1 westrijd vrijwel zeker beslist. Alleen een groot wonder kan Groote Lindt nog in de tweede klasse brengen. De Lindt dient maar liefst met 5 doelpunten verschil te winnen om een verlenging af te dwingen.

Na een opkomst vol vuurwerk waren de kruitdampen nog maar net opgetrokken of De Lindt kon al in de achtervolging. Het was reeds in de 4e minuut raak. Een op het oog ongevaarlijke voorzet werd op het laatst nog van richting veranderd waardoor de bal niet direct onder controle was en de aanvaller van NSVV was er direct bij om van dichtbij het laatste tikje te geven. Op zichzelf nog niet veel aan de hand maar toen in de 14e minuut de 2-0 in eerste instantie nog werd voorkomen was het nog geen minuut later opnieuw raak. Een voorzet van rechts werd over doelman Raymond Klootwijk heen gekopt en dat betekende al 2-0.  Het was zaak om de bakens te verzetten en het NSVV – doel te bestoken.

Gelukkig gebeurde dit ook en het was de 30ste minuut dat Groote Lindt een eerste kans kreeg om de aansluiter te maken. Het geloof keerde weer terug en De Lindt was op zoek naar de aansluitingstreffer. Een kopbal van Michael Slingerland kwam via een hand van de keeper en de binnenkant van de paal weer net op tijd te terecht in de handen van de keeper voordat de aanstormende Rick Schuurmans kon scoren. Vlak voor het rustsignaal de grootste kans na goed doorgaan over links en het terug leggen van Michael Slingerland op Rick Schuurmans. Helaas ging de bal over de lege goal in plaats van tegen de touwen. Niet vlak daarna floot de scheidsrechter, die teveel pratend oploste, voor het rustsignaal.

De tweede helft startte NSVV weer furieus. Een crossbal kwam bij de linksbuiten terecht die direct oog in oog stond met de doelman van De Lindt. Gelukkig kon d bal worden verwerkt tot corner. Kort na rust moest Danny Muller geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Met diverse positiewisselingen werd getracht opnieuw een overwicht op te bouwen. NSVV kon echter achterover leunen en De Lindt creëerde de tweede helft vrijwel niets meer. De wedstrijd was beslist bij 3-0. Balverlies aan de rechterkant luidde een tegenstoot in die prima werd afgemaakt. Groote Lindt nam hierna teveel risico’s om toch een doelpunt te maken.

Een doelpunt wat er de tweede helft niet meer in zat. Het leverde NSVV diverse kansen op maar tot aan de 89ste minuut bleef het 3-0. Een score die wellicht nog rechtgezet kon worden op Bakestein. Helaas wist NSVV in de slotfase nog maar liefst 2x te scoren en leek De Lindt op te geven. Bijzonder jammer want de ploeg doet zichzelf tekort na een geweldig seizoen in deze sterke derde klasse. Het is daarom te hopen dat de ploeg zich nog een keer kan opladen om zichzelf een passend slot van het seizoen te geven in de thuiswedstrijd van 6 juni. Dat verdient het elftal en het trouwe publiek.
Wij hopen daarom ook dat het publiek in grote getale de weg naar De Lindt weet te vinden om de jongens te ondersteunen en dat De Lindt vol strijdlust  en passie voor een goed resultaat wil gaan. En wie weet waar het nog allemaal toe kan leiden zaterdag 6 juni.

Fotograaf: Wilma van Strien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.