O&O Nederlands Kampioen ritmische Gymnastiek C/D Niveau

01 juni 2015 door Hennie van der Zouw
O&O Nederlands Kampioen ritmische Gymnastiek C/D Niveau

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 30 mei hebben de meisjes ritmisch van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O bij het in Heerenveen gehouden Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek C/D-niveau beslag gelegd op de nationale titel.

De groep bestaande uit Noura Boutghrit, Iris Klingeman, Ilona Theunisse, Richainy Pantophlet, Myrthe van Mourik, Anne Liemberg, Marieke Leeuwestein en Valerie Kroon kwam uit in de junior-D-categorie. De meisjes brachten een fraaie balcompositie ten tonele, welke beoordeeld werd met 6,399 punten. Met twee punten verschil op hun concurrent SVOD-Deventer lieten zij zich het nationale goud omhangen.

Zondag erna vond in Amsterdam de tweede plaatsingswedstrijd voor groepen A/B-niveau plaats.

In de keuzecategorie junioren-A/B kwam O & O-1 bestaande Noa Reijmers, Isa van Andel, Lynn Stok, Mirjana Urosevic, Céline van Wassenhove als eerste uit de strijd. Hun hoepel/lint oefening werd gewaardeerd met 9,650 punten goed voor het goud. O & O-2 samengesteld met de turnsters Mea Dijkstra, Fenne Dijkstra, Cheryl  van der Perk, Tessa van den Bergh, Tessa de Vroomen, Ilse van Dam, en Ji-Lan van Andel turnde een oefening met enkel hoepel. Met 7,900 punten pakten zij het brons. Met deze ofening drong O & O door tot het nationaal kampioenschap dat op 20 en 21 juni plaats vindt in het Rotterdamse Ahoy.  Ook met de baloefening van de junioren, de knotsoefening  en de hoepeloefening van de Pre-Junioren drong de Zwijndrechtse  turnclub door tot de eindstrijd.

Of het resultaat van de duo-optredens van Manoe van Berkel-Stam/ Jada Snikkers en Manoe van Berkel-Stam /Iris Mallon (Benjaminklasse), alsmede van  Jilan van Andel/Faja van Berkel (Pre-Juniorencategorie) voldoende is voor de nationale eindstrijd wordt later bekend gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.