Vier nieuwe kampioenen bij Albatros

01 juni 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros heeft afgelopen week 4 kampioenen mogen huldigen. Midweek 2, E1 en Senioren 5 en 8 mochten de rozen in ontvangst nemen.

Op woensdagavond speelde Midweek 2 tegen Kinderdijk. Na een 29-5 overwinning konden zij gehuldigd worden. De jeugdige oude garde scoorde in zes wedstrijden maar liefst 130 doelpunten vóór en kreeg er slechts 41 tegen.

Het vijfde seniorenteam is donderdagavond kampioen geworden dankzij een ruime 14-8 overwinning op Oranje Wit.

Met name in de eerste helft speelde het team van coach Annelies Lagarde geconcentreerd en werd een voorsprong opgebouwd. In de tweede helft miste de Dordtse ploeg een paar vrije doorloopballen en een strafworp. Albatros bleef wel scoren en haalde via 14-8 de bloemen binnen, hulde!

Afgelopen zaterdag speelde senioren 8 tegen Korbatjo. Helaas wisten ze er geen winst uit te slepen, maar door het gelijkspel konden toch de bloemen in ontvangst genomen worden.

Voor de 3e keer dit seizoen is E1 kampioen geworden. Door een gelijkspel tegen runner-up PKC kon E1 weer een feestje vieren! Wat een klasbakken!
Albatros’ eerste team sleepte een verlenging van de competitie in de wacht door De Meervogels met 14-16 te verslaan.

De revival in de tweede helft was geweldig. De 9-4 ruststand werd weggepoetst en in de slotfase zelfs omgebogen naar een voorsprong.
Er rest nu een driekamp met Swift en Sporting Trigon voor de posities 6 t/m 8. Wordt vervolgd dus.

Het doek viel wel jammerlijk voor het tweede team dat haar imposante inhaalrace op de 7e plaats ziet stranden.
Afgelopen donderdag was er nog een klein feestje voor senioren 3. In haar laatste wedstrijd met coach Ronald den Ottelander behaalde het 3e de broodnodige twee punten.

Vriendenschaar 3 werd gedecideerd met 21-11 geklopt en hierdoor blijft het derde behouden voor de reserve 2e klasse!