Hennie Stam loopt voor de vijftigste keer de avondvierdaagse

01 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Hennie Stam loopt voor de vijftigste keer de avondvierdaagse

ZWIJNDRECHT - Op dinsdag 2 juni gaat in Zwijndrecht de avondvierdaagse weer van start. Voor Hennie Stam, leiding bij de speltak van de Scouts én bestuurslid bij Scouting Panoord is dit een bijzondere editie. Zij loopt namelijk haar vijftigste avondvierdaagse, een mooie mijlpaal.

De avondvierdaagse is een evenement waar de scouting altijd graag aan deelneemt. Het lopen van wandeltochten is een van de traditionele onderdelen van scouting. En alhoewel daar dan gebruik wordt gemaakt van verschillende routetechnieken en het vaak een ‘hike’ wordt genoemd, loopt de scouting ook ieder jaar mee met de avondvierdaagse. Zeker omdat het een mooie gelegenheid is om de omgeving beter te leren kennen. Scouting Panoord moedigt daarom ook altijd actief haar jeugdleden aan om deel te nemen aan het wandelevenement.

En zo liep Hennie Stam dan ook 50 jaar geleden als jeugdlid van Scouting Hatweo haar eerste avondvierdaagse in Zwijndrecht. Later toen Hennie leiding werd bij de scouting bleef ze trouw ieder jaar deelnemen en de jeugdleden begeleiden. Inmiddels heeft Hennie dit jaar haar veertig jarig jubileum als leiding gevierd, en loopt ze dus daarnaast voor de vijftigste keer mee met de avondvierdaagse als lid van Scouting Panoord. Ook is ze dit jaar koninklijk onderscheiden voor haar inzet voor de lokale scouting vereniging. Scouting Panoord is dan ook trots op haar en feliciteert Hennie Stam met haar jubileum vierdaagse.

Scouting Panoord is op dit moment de grootste vereniging uit de regio met al meer dan 200 leden uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook daarbuiten. Scouting Panoord is opgericht na de fusie tussen de scouting verenigingen Hatweo en de Camerons, en staat dus voor meer dan 50 jaar scouting in Zwijndrecht en omgeving. Scouting Panoord zal op 27 juni een reünie organiseren ter ere van haar 20-jarig bestaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.