Handbaldames sv Conventus behouden zicht op tweede plaats met zege op Indus

01 juni 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan in het kampioenschap. Het team won in Rozenburg van Indus’67, waarmee het team de kans op de tweede plaats in het kampioenschap nog volledig in eigen hand houdt.

Tegenstander Indus stond voor de wedstrijd tegen Conventus op de vierde plaats in het kampioenschap. Dat is twee posities onder het Zwijndrechtse team, maar een nat veld kan verrassende resultaten als gevolg hebben. Met het einde van het seizoen in zicht begon Conventus echter weer op kracht te komen met de langdurig geblesseerden Jenny Maassen en Myrthe Nienkemper die weer terugkeerden in het veld.

Conventus begon voorzichtig aan de wedstrijd en ging tot een 2 – 2 stand volledig gelijk op met de tegenstander. Het team hield zich echter goed aan de met coach José Narvaez gemaakte afspraken door de gevaarlijke cirkelspeelster van Indus vast te zetten en voorkwam zo veel tegendoelpunten. Na een 4 – 9 stand in de rust kon het echt als een team spelende Conventus in de tweede helft de voorsprong steeds verder uitbouwen. Hierbij lag een belangrijke rol weggelegd voor Susan van Middelkoop en Chantal Klootwijk, welke goed waren voor zes en zeven doelpunten, terwijl Conventus keepster Chantal Buster maar liefst acht strafworpen wist te stoppen. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een ruime 9 – 17 overwinning op het scorebord.

Met deze overwinning behoudt Conventus de tweede plaats in het kampioenschap, één punt voor het Goudse Vires et Celeritas. Volgende week moet Conventus winnen om de tweede plaats te behouden, maar dat zal dan wel moeten gebeuren tegen het al tot kampioen gekroonde Roda’71.

De tweede teams waren zondag minder succesvol. Conventus Dames 2 won van het tweede team van Indus met 5 – 12, terwijl het tweede herenteam met 11 – 10 één punt tekort kwam op Unitas’63. Het eerste herenteam was afgelopen weekend vrij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.