Vuurdoop voor turnster Naomi Visser

02 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Vuurdoop voor turnster Naomi Visser

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend heeft Naomi Visser, lid van de Zwijndrechte Gymnastiekvereniging O & O bij het in Gent (België) gehouden Flanders International Team Challenge als Oranje-turnster haar vuurdoop gehad. Na een week van intensieve voorbereiding begon de dertienjarige Naomi als nationaal jeugdselectielid aan haar eerste interlandoptreden. In een internationaal deelnemersveld van 58 turnsters wist Naomi zich goed te meten. Met een totaal score van 47,75 punten eindigde zij op de 33ste plaats. Zij bouwde het puntentotaal op met 11,200 voor balk, 12,550 voor vloer, 11,400 voor brug en 12,600 voor sprong. Het Nederlandteam eindigde op de derde plaats.

Als gevolg van haar individuele prestaties op vloer en sprong werd Naomi in de gezamenlijke junior/senior-finale op deze twee onderdelen ingezet. In de finale verbeterde zij op beide toestellen haar kwalificatieoptredens. Haar sprong werd nu beoordeeld met 12,850 punten en vloer werd gewaardeerd met 12,700 punten, het één na beste cijfer van het Nederlandteam.

Naomi heeft haar vuurdoop met glans doorstaan.
In de aanloop naar het Euorpean Youth Olympic Festival  dat van 25 juli t/m 2 augustus in Tbilisi in Georgië  plaats vindt is het volgende kwalificatiemoment het Nederlands kampioenschap in het Rotterdamse Ahoy op 20 en 21 juni  aanstaande. Het resultaat van dit kampioenschap zal medebepalend zijn voor de definitieve afvaardiging.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.