Zonne-Energie voor O&O

02 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Zonne-Energie voor O&O

ZWIJNDRECHT - Bij een sportclub draait alles om energie. Sporten geeft energie, maar er is ook veel energie voor nodig. Denk aan de zaalverlichting, de verlichting in kleedkamers en de kantine, alsmede ventilatie.

Met de keuze voor zonne-energie kiest het bestuur van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O voor een duurzame toekomst en laat zij zien dat zij duurzame energie opwekt. O&O heeft in de afgelopen week in samenwerking met de Powergroup BV uit Dordrecht 226 zonnepanelen op het dak van de nieuwe hal geplaatst, genoeg om maximaal 58,5 kW elektriciteit op te wekken. Hiermee levert zij een bijdrage aan het milieu en gaan de energiekosten naar beneden.

Het zonne-energiesysteem levert alleen elektriciteit als de installatie is gekoppeld aan het elektriciteitsnet. De energie die de Zwijndrechtse turnclub  over heeft wordt terug geleverd aan het energiebedrijf. Om dit mogelijk te maken moet de aansluiting worden verzwaard. Het bestuur van O & O verwacht op 5 juni de eerste zonne-energie te gaan gebruiken.

Dankzij de inspanningen van het bestuur van de Stichting Oefening & Ontspanning is het gehele project gefinancierd met subsidie van het Rijk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.