Alzheimer Café Zwijndrecht 15 jaar in Swinhove.

05 juni 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominique Schrijer, maakte het 15 jarig jubileum tot een groot feest. Woensdag 3 juni was de burgemeester van Zwijndrecht de gast in het Alzheimer Café in Swinhove. Zeer velen waren naar Swinhove gekomen om samen dit feit te vieren.

Niet alleen collega’s zorginstellingen maakten van de gelegenheid gebruik Swinhove te feliciteren met dit 15 jarig Alzheimer Café, heel veel mantelzorgers genoten van een echt avondje uit. Wat we zo heel erg waarderen dat zo veel patiënten, die lijden aan een vorm van dementie deze avond ook meegekomen zijn. Dat zou altijd zo moeten zijn. Juist een Alzheimer Café is een gelegenheid, waar je samen nog naar toe kan.

 De burgemeester las een verhaal voor en ging in gesprek met de bezoekers! In de pauze een optreden van de bekende Dordtse troubadour Peter de Jong. Er was een lekker gebakje van bakker van der Spoel. Er was een heerlijk hapje en een drankje, in de pauze en na afloop.  Dit alles gratis mede dankzij sponsoring door de Vrienden van Swinhove, de Rotary Waal Devel en de Lionsclub Swindregt Were.  

Dit  Alzheimer Café werd tot een bijzonder uitje!  Fijn dat zoveel patiënten deze avond er bij zijn!!

Na afloop werden alle vrijwilligers bedankt door de bestuurder van Swinhove, mevrouw Desiree Sollewijn Gelpke voor hun enthousiaste inzet.  Zoals ook de coördinator Carla van der Slot zei: “Zonder vrijwilligers is een Alzheimer Café niet mogelijk!”

Allen kijken terug op een geslaagde avond.
Volgend Alzheimer Café woensdag 2 september in Swinhove, Plantageweg 3 in Zwijndrecht. Het onderwerp is dan “Vergeetachtig of Dement?” Gast Bianca Visser praktijk ondersteuner complexe ouderenzorg in de Huisartsenpost de Volgerlanden. U bent allen welkom


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.