Drechtsteden ontvangen delegatie Stadsregio Turnhout

08 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtsteden ontvangen delegatie Stadsregio Turnhout

ZWIJNDRECHT / DRECHTSTEDEN - Drechtsteden ontvangen delegatie Stadsregio Turnhout

Dinsdag 9 juni bezoekt een delegatie van de Belgische Stadsregio Turnhout de Drechtsteden. Bestuurders en topambtenaren van de Stadsregio Turnhout, het Drechtstedenbestuur en leden van de Colleges van B&W van de zes Drechtsteden spreken elkaar over regionale samenwerking.

Voorzitter van het Drechtstedenbestuur de heer A. Brok: "De voordelen van het bestuursmodel van de Drechtsteden én de voordelen van het model van de Belgische Stadsregio worden besproken. Denk bijvoorbeeld aan gezamenlijke kracht op inhoud, het verkrijgen van Europese subsidies en de mogelijkheden van cofinanciering."

Burgemeester Smans van Beerse, Nys van Oud-Turnhout, Vos van Turnhout en Heykants-Jansens uit Vosselaar worden ontvangen door de voorzitter van het Drechtstedenbestuur de heer Brok en de overige leden van het Drechtstedenbestuur. Ook een aantal schepenen (wethouders) en raadsleden uit de Stadsregio Turnhout wordt door hen welkom geheten. De delegatie uit Turnhout is geïnteresseerd in de regionale samenwerking van de Drechtsteden. De bestuurders van Drechtsteden hebben belangstelling in de Stadsregio Turnhout en hoe daar de regionale samenwerking is georganiseerd. Aansluitend is de delegatie uit Turnhout aanwezig bij het avondprogramma van de Drechtstedendinsdag, waaronder verschillende vergaderingen van Drechtraadsleden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.