Handbalteams sv Conventus komen één punt tekort tijdens seizoensafsluiter

08 juni 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus waren afgelopen weekend bijzonder dichtbij de overwinning, maar zowel het eerste heren- als het eerste damesteam kwam één doelpunt tekort op de tegenstander.

Het eerste damesteam van Conventus speelde zondag een belangrijke wedstrijd. Indien er gewonnen werd verzekerde het team zich van de tweede plaats in het kampioenschap, maar daarvoor moest wel worden afgerekend met het al tot kampioen gekroonde Roda’71. Vanaf de beginfase van de wedstrijd was het al bijzonder spannend met beide teams die volledig aan elkaar gewaagd bleken te zijn.

Na een 12 – 12 stand in de rust liep de tegenstander in de tweede helft uit tot 13 – 15, maar ondanks de fysiek sterke tegenstand kon Conventus terugkomen om de stand volledig weer gelijk te trekken. In de laatste minuut stond Conventus met 18 – 19 één punt achter, maar een strafworp kon daar verandering in brengen. Deze bal ging echter via buitenkantpaal eruit, waarna het team met één punt verschil verloor. Desondanks kon het team wel de tweede plaats in het kampioenschap behouden, doordat directe concurrent Vires et Celeritas haar laatste wedstrijd eveneens verloor.

Conventus Heren 1 kreeg zondag het Rotterdamse Snelwiek op bezoek, dat drie plaatsen boven de Zwijndrechtse club stond. Maar de jonge selectie van afscheidnemend coach Klaas Kauffeld heeft tijdens het seizoen een sterke groei gemaakt en kon de tegenstander goed van tegenstand voorzien. Na een nipte 10 – 11 achterstand in de rust leek het team de kans op de overwinning al snel uit handen te geven toen de achterstand binnen enkele minuten tot 11 – 14 opliep, maar het team knokte zich sterk terug tot een 18 – 18 stand.

Verschillende keren nam Snelwiek een voorsprong van enkele punten, maar keer op keer slaagde Conventus er in de tegenstander weer terug te roepen. In een bijzonder spannende eindfase kon het nog alle kanten op gaan, maar op het moment dat de scheidsrechter affloot stond er een 28 – 29 nederlaag op het scorebord.

De tweede teams sloten het 2014 – 2015 seizoen op een betere manier af. Het tweede damesteam versloeg het tweede team van Roda met 19 – 10 en eindigde eveneens als tweede in de competitie, terwijl het Conventus Heren 2 het tweede team van Snelwiek met 25 – 22 versloeg en zo nog een plaatsje steeg naar positie vier in het kampioenschap.
 
Foto: De handbaldames van sv Conventus verloren afgelopen weekend met 18–19.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.