Gemeente gaat verkeerd gestalde fietsen bij station verwijderen

10 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Gemeente gaat verkeerd gestalde fietsen bij station verwijderen

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht start volgende week met het verwijderen van verkeerde gestalde fietsen.

Deze week worden er extra waarschuwingsborden geplaatst waarop staat dat verkeerde gestalde fietsen, fietsen buiten de stalling, worden verwijderd. Een eerste actie was het verwijderen van in totaal 200 weesfietsen, zodat er ruimte vrij komt in de stalling.

Met de actie wil de gemeente bereiken dat het stationsgebied minder rommelig wordt en de reiziger meer ruimte krijgt om zijn of haar fiets op een veilige manier in de fietsenstalling te plaatsen. Verkeerd gestalde fietsen zorgen voor veel ergernis, een rommelig aanzicht, onveilige situaties, lokt uit tot vernieling of diefstal en blokkeert looproutes.

Fiets weg? Ophalen!
Verwijderde fietsen worden opgeslagen in het fietsdepot. Fietsen die na 13 weken niet zijn opgehaald worden gerecycled of verkocht. Mocht uw fiets zich op het fietsdepot bevinden, dan kunt u die met een geldig identiteitsbewijs en bijbehorende fietssleutel afhalen tegen betaling van € 25,- euro administratiekosten.

Bromfietsen
Bovenstaande werkwijze past de gemeente ook toe op verkeerd geplaatste bromfietsen.

Voor vragen over bijvoorbeeld het fietsdepot kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06-140 49 667.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.