Locoburgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Schilt

12 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Locoburgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Schilt

ZWIJNDRECHT -  Locoburgemeester Robert Kreukniet heeft op 4 juni een bezoek gebracht aan het diamanten bruidspaar Schilt-Biesbroek.
 
Op 1 juni 1955 zijn de heer Schilt en mevrouw Biesbroek in het huwelijk getreden.

Bij de eerste kennismaking met elkaar op vakantie was het liefde op het eerste gezicht. De ouders van mevrouw Biesbroek zagen dit direct toen de jongeman Schilt na de vakantie foto's kwam brengen en daarna regelmatig met de fiets vanaf Bergambacht in Zwijndrecht aan de deur kwam. Inmiddels is het echtpaar 60 jaar getrouwd.

De heer Schilt heeft in zijn actieve arbeidsloopbaan als automonteur gewerkt. Deze vaardigheid is hem later goed van pas gekomen als technisch begeleider van een caravanclub. Inmiddels gaat het echtpaar alleen als reiziger mee. De laatste buitenlandse reis met de caravanclub is een reis naar Marokko geweest.

De heer en mevrouw Schilt zijn actief in de samenleving. De heer Schilt is onder andere al heel wat jaren als vrijwilliger betrokken bij voetbalclub Heerjansdam. Het echtpaar heeft vijf kinderen, 12 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Op maandag 1 juni is in het hechte gezinsverband het huwelijksjubileum gevierd. Het was een bijzondere dag aangezien een dierbaar familielid ondanks zijn zeer ernstige ziekte aanwezig kon zijn. Het huwelijkspaar woont met veel genoegen in Heerjansdam waar de betrokkenheid en hulp van de medebewoners hoog in het vaandel staat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.