Faye Boorsma van O&O Nederlands Kampioen

15 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Faye Boorsma van O&O Nederlands Kampioen

ZWIJNDRECHT - Faye Boorsma, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, is bij de in Almelo gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen voor meisjes en dames van de 1ste divisie in de juniorklasse Nederlands kampioen geworden.
   
Faye realiseerde deze schitterende prestatie met een totaal score van 49,033 punten, opgebouwd uit 13,200 punten op sprong, 11,150 punten op brug, 12,450 punten op balk en 12,233 punten op vloer. In de toestelfinales legde Faye met 13,225 punten ook nog beslag op een zilveren medaille.

In de seniorcategorie eindigde Femke Konings ook op het ereschavot. Zij eiste met 51,216 punten het brons voor zich op. Femke had zich naast de meerkampfinale ook geplaats voor alle toestelfinales. Op het onderdeel brug kwam zij slecht 0,05 punten tekort voor een podiumplaats. Zij werd met 12,200 punten vierde. Op sprong noteerde zij een zesde plaats en op zowel balk als brug een achtste plaats.

Desiree Storm had haar NK in de jeugdcategorie. In de meerkamp werd zij met 46,866 punten knap zevende en liet zich in de toestelfinale vloer met 12,533 het nationaal zilver omhangen. Op brug werd zij vierde en op sprong vijfde.

Caitlin van de Graaf (jeugd N2) en Lieke Verploegh (instap N2) konden beiden ondanks een goed geturnd toernooi geen beslag leggen op het eremetaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.