Aanhouding 34-jarige man uit Zwijndrecht voor branden in Delft

16 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Aanhouding 34-jarige man uit Zwijndrecht voor branden in Delft

ZWIJNDRECHT - Politieagenten hielden vrijdag 5 juni een 40-jarige Delftenaar aan voor branden die begin februari plaatsvonden in de wijk Tanthof in Delft. Agenten hielden vanmorgen een tweede verdachte, een 34-jarige man uit Zwijndrecht, aan.

In de vroege ochtend van woensdag 11 februari werd de wijk Tanthof opgeschrikt door enkele grote branden. Zo raakten twee scholen, een huisje van een volkstuincomplex, een restaurant en een woning door brand zwaar beschadigd.

Opsporingsprogramma
In het opsporingsprogramma Team West en later in Opsporing Verzocht vroegen agenten aandacht voor deze brandstichting. Na de uitzendingen kwamen er bij de recherche tips binnen. Naar aanleiding van deze tips volgden de aanhoudingen.

Voorgeleiding
De 40-jarige Delftenaar is inmiddels geleid voor een rechter-commissaris en zit nog vast. De 34-jarige man uit Zwijndrecht wordt vandaag door de recherche gehoord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.