Reactie burgemeester Schrijer op ontsporing wagons Betuweroute van dinsdag 16 juni

18 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Reactie burgemeester Schrijer op ontsporing wagons Betuweroute van dinsdag 16 juni

ZWIJNDRECHT - Dinsdagavond 16 juni rond 19.30 uur ontspoorden een aantal wagons op de Betuweroute in Zwijndrecht. De trein van goederenvervoerder DB Schenker was onderweg naar een staalfabriek in het Duitse Dillingen en geladen met ijzererts.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Vrij snel kon worden vastgesteld dat er geen gevaar voor de omgeving was. Er is niemand gewond geraakt en de hulpdiensten konden daarom snel afschalen. Het treinverkeer op het traject Rotterdam - Dordrecht kwam halverwege de avond weer op gang. Het goederenvervoer op de Betuweroute ging in de loop van de nacht weer rijden.

Burgemeester Schrijer is gisteren direct op de hoogte gebracht van de inzet van de brandweer en was snel ter plaatse. "De ontsporing heeft plaatsgevonden op de sporen die leiden naar de Sophiatunnel, het begin van de Betuweroute. Dit is net buiten het rangeerterrein Kijfhoek, hiervoor is het ministerie bevoegd. Het is goed om vast te stellen dat de Inspectiedienst van het Ministerie (ILT) een onderzoek instelt naar de toedracht. Ik wil actief bij het onderzoek betrokken worden, want hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoewel het Ministerie bevoegd is, ga ik in gesprek met alle betrokken partijen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.