Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi 2015 uitstekend verlopen

22 juni 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Bijna 600 Zwijndrechtse basisschoolleerlingen hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan het Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi. Sportcomplex Develstein was zaterdag het toneel van een sportief toernooi waaraan 77 teams meededen in 3 verschillende leeftijdscategorieën. De

vrijwilligers van beide korfbalverenigingen SV Conventus en CKV Albatros hebben ervoor gezorgd dat deze dag weer tot een groot succes is geworden.

Tijdens de opening, die verzorgd werd door breakdancer Roderick Harmsen van K’dans, vielen nog enkele druppels. Gelukkig was het de rest van de dag droog en prima sportweer. Vanaf de start van ronde 1 werd er fanatiek gestreden onder leiding van in totaal 45 scheidsrechters. In elke poule zouden uiteindelijk de nummers 1 en 2 een prijs ontvangen.

Na de poulewedstrijden  werd een vriendschappelijke korfbalwedstrijd gespeeld door leden van de gemeenteraad en leraren uit het basisonderwijs. Direct na deze wedstrijd werd de eerste prijsuitreiking verzorgd door wethouder Jolanda de Witte. Samen met Timon Lommers en Marthijn Zoutewelle van hoofdsponsor Meesterwerk reikte zij als eerste de “Theo van der Linden Fair-playprijs” uit. De prijs voor het meest sportieve team van het toernooi ging naar de Kim 3. In elke categorie werd tevens een prijs uitgereikt voor de meest gescoorde strafworpen. Deze Stippenbokalen gingen naar de Brug 7 (groep 3/4), de Notenbalk 5 (groep 5/6) en de Notenbalk 1 (groep 7/8).

Na de prijsuitreiking ging het toernooi verder met de kwartfinales voor de groepen 5/6 en 7/8. In de finale van groep 5/6 wist het Accoord 4 te winnen van de Julianaschool 5. Bij groep 7/8 ging de Kim 2 er met de wisselbeker vandoor ten koste van de Notenbalk 1.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi en wil via deze weg alle vrijwilligers van de scholen, EHBO-vereniging en korfbalverenigingen Albatros en Conventus bedanken voor hun inzet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.