CDA-Statenlid Maurits de Haan: "Informeer hulpdiensten beter over vervoer gevaarlijke stoffen"

25 juni 2015 door Hennie van der Zouw
CDA-Statenlid Maurits de Haan: "Informeer hulpdiensten beter over vervoer gevaarlijke stoffen"

ZWIJNDRECHT - Hulpdiensten worden onvoldoende geïnformeerd over treinen met gevaarlijke stoffen. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Onbegrijpelijk en onverantwoord, vindt CDA-Statenlid Maurits de Haan. Hij wil dan ook van Gedeputeerde Staten weten wat op korte termijn gedaan kan worden om mogelijke rampen te voorkomen.

In januari 2011 had door gebrekkige informatie een ramp kunnen ontstaan bij een brand op rangeerterrein Kijfhoek, gelegen tussen Barendrecht en Zwijndrecht. Het incident leidde tot grote onrust, zeker na evacuaties in de directe omgeving. Sinds 2011 is de situatie volgens ProRail enorm verbeterd. Toch blijken hulpdiensten nog niet volledig te kunnen vertrouwen op de informatie die zij krijgen over treinen met gevaarlijke stoffen.

Kijfhoek, het grootste rangeerterrein van Nederland, ligt in de dichtbevolkte regio Drechtsteden. Het geldt als knooppunt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen vanaf het havengebied Rotterdam naar Duitsland en België. Zeker in een dergelijk gebied moeten hulpdiensten over alle benodigde informatie beschikken, vindt het CDA.

CDA’er De Haan: “Het ontbreken van volledige en juiste informatie kan bij een calamiteit tot levensbedreigende situaties leiden. Wij willen dan ook dat de provincie zich inzet voor een betere informatievoorziening.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.