Burgemeesters openen zaterdag 27 juni Noordpark: Roadshow 'Veiliger de Zomer door'

25 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Burgemeesters openen zaterdag 27 juni Noordpark: Roadshow 'Veiliger de Zomer door'

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht en burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht openen zaterdag 27 juni om 12.00 uur  de Roadshow 'Veiliger de Zomer door'. Die wordt gehouden in het Noordpark en duurt tot 18.00 uur. De Roadshow is vooral bedoeld om de bezoekers te laten ontdekken wat ze zelf kunnen doen aan een veiliger woon- en leefomgeving.

De Roadshow 'Veiliger de Zomer door' is tegelijkmet het Noordparkfestival. De gemeenten Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht organiseren het evenement in samenwerking met onder andere politie, brandweer en woningbouwcorporaties. De Roadshow heeft dit keer een zomers tintje en gaat over het veilig aansteken van de barbecue, veiligheid op het water en natuurlijk ook veilig op pad met de caravan.  

Demonstraties en workshops
Er zijn demonstraties, workshops en presentatie van de hulpdiensten. Ook de blusboot van de brandweer is aanwezig. Bezoekers kunnen  in gesprek gaan over een veiliger woon- en leefomgeving met een brandweerman, EHBO-er, ambulancehulpverlener of politieagent. De verschillende hulpverleningsvoertuigen zijn te bezichtigen. Ook de gemeenten Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, wijk- en buurtpreventie en het zakkenrollerspreventieteam zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Beperkte parkeerruimte
De organisatie adviseert bezoekers van de Noordparkfestival en de Roadshow met de fiets of te voet te komen. Er is bij het Noordpark beperkte parkeerruimte.

Record
Dit is de tweede editie van de Roadshow in deze regio. Vorig najaar stond de tent in Hendrik-Ido-Ambacht en kwam er een record aantal bezoekers op af. Dit was voor de organisatie aanleiding om met een tweede editie te komen.

Programma Roadshow 'Veiliger de zomer door' Zaterdag 27 juni 2015 in het Noordpark te Zwijndrecht

12.00 uur - Opening Roadshow door de burgemeesters van Zwijndrecht en Hendril-Ido-Ambacht

Vanaf 13.30 uur Demonstraties verschillende hulpdiensten

13.00 uur - Presentatie: Wijkpreventie team
13.30 uur - Presentatie: Zakkenrollers
14.00 uur - Presentatie: Reanimatie
14.30 uur - Presentatie: Brandwonden
15.00 uur - Presentatie: Buurtbemiddeling
15.30 uur - Presentatie  Fietsen diefstal preventie team
16.00 uur - Presentatie: Senioren & Veiligheid
16.30 uur - Presentatie: Burgernet
17.00 uur - Presentatie: Hoe brandveilig is uw woning?
17:30 uur - Grote slot demonstratie met alle aanwezige hulpdiensten

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.