Wooncorrect: “Functie van ‘makelaar anno 2015’ is anders dan vroeger”

26 juni 2015
Wooncorrect: “Functie van ‘makelaar anno 2015’ is anders dan vroeger”

ZWIJNDRECHT/DORDRECHT - Zelfstandig makelaar Richard Berkhout van Wooncorrect uit Zwijndrecht is positief:  “De afgelopen maand  heb  ik succesvol mogen bemiddelen bij de aan- en verkoop van  een tiental huizen. De economie trekt duidelijk aan en met de historisch lage hypotheekrente van dit moment kan kopen honderden euro’s per maand gunstiger uitvallen dan huren. ”

Berkhout vervolgt:  “Er is duidelijk  meer vraag, maar… er is ook veel veranderd. Zowel kopers als verkopers zijn, dankzij Internet,  veel beter geïnformeerd. Het maken van een keuze voor een huis verloopt, anno 2015, op een andere manier. Een groot deel van de  tijd die vroeger werd besteed aan het samen met een makelaar bezichtigen van panden, wordt nu door de klant surfend op zijn/haar computer doorgebracht.  Pas ná de virtuele fase van uitvoerig uitzoeken, kijken en  vergelijken komt het moment dat men ‘klaar’ is voor een fysieke bezichtiging met de makelaar.”

De rol van een makelaar is, anno 2015, wezenlijk veranderd.  In een markt waar de huizenprijzen, anders dan in het verleden, niet meer continu fors stijgen en de klant ook steeds beter geïnformeerd is, spelen de bijkomende  kosten, zoals de hoogte van makelaarscourtage, nu wél  een belangrijke rol.

Richard Berkhout: “Een andere, bescheidenere rol van de makelaar vraagt ook om een daarop aangepast courtagetarief. Ik vraag slechts 0,75%. Dáár heb ik de uitrusting van mijn bedrijf Wooncorrect op afgestemd.  Ik houd de kosten heel scherp in de gaten. Zo is mijn kantoor in het Victor-gebouw (vlakbij het NS-station) functioneel, representatief én…  betaalbaar. Dat geldt ook voor de auto waar ik mee  rijd.”

Berkhout neemt ruim de tijd om de klant en zijn/haar wensen beter te leren kennen: “Een goede, persoonlijke, band is van wezenlijk belang,  om precies te weten én aan te kunnen voelen waar de klant behoefte aan heeft.  Dán kan ik hen bij het verkoop- en/of aankoopproces van een woning optimaal van dienst zijn. Persoonlijk én betaalbaar zijn voor de klanten… dát is mijn visie.”

Voor meer informatie, zie www.wooncorrect.nl

Interview en foto: Karel Thieme

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.