Eerste christelijke kinderdagverblijf in Zwijndrecht

29 juni 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op 24 augustus 2015 opent Yes! Kinderopvang het eerste christelijke kinderdagverblijf in Zwijndrecht. Het gloednieuwe kinderdagverblijf opent haar deuren aan de Emmastraat in Zwijndrecht, achter het voormalige schippersinternaat.  

Ervaring
In andere gemeentes heeft Yes! Kinderopvang al meerdere succesvolle locaties met een christelijke identiteit. Bijvoorbeeld in Hendrik-Ido-Ambacht waar pedagogisch medewerker Brenda van Rijs al drie jaar actief is op het christelijke kinderdagverblijf. “Door de jaren heen heb ik samen met mijn collega’s de christelijke identiteit steeds meer vormgegeven. Zo hebben we bijvoorbeeld Bijbelse verhalen gekoppeld aan thema’s van het ontwikkelingsprogramma Uk & Puk. Het thema ‘Eet smakelijk’ sluit goed aan bij het Bijbelverhaal ‘5 broden en 2 vissen’.

Dit Bijbelverhaal lezen we dan regelmatig voor. We maken het verhaal beeldend door in de kring 5 boterhammen te delen. ‘Samen delen’ en ‘er is genoeg voor iedereen’ zijn de boodschappen die we de kinderen graag meegeven. We hangen ook Bijbelplaten op, zodat de kinderen én de ouders ze kunnen bekijken. En we zingen passende christelijke liedjes en doen activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.” De ervaring van de Witte de Withstraat omarmt Yes! Kinderopvang bij de invulling van de christelijke identiteit op het nieuwe kinderdagverblijf aan de Emmastraat.  

Belevingswereld
De christelijke onderwerpen stemt Yes! uiteraard af op de belevingswereld van de kinderen. “Bij verhalen rondom Pasen schenken we bijvoorbeeld vooral aandacht aan het feit dat Jezus leeft; de kruisiging laten we achterwege”, vertelt Brenda. “Een favoriet verhaal zoals de Ark van Noach kan best eens meerdere keren per jaar terugkomen, want jonge kinderen vinden herhaling fijn en prettig”, weet Van Rijs uit ervaring. Medewerker Brenda heeft onlangs haar 12,5-jarig jubileum gevierd bij Yes! Kinderopvang en is er trots op dat ze al zo lang met veel plezier bij Yes! Kinderopvang mag werken.    

Gunstig
Gratis parkeergelegenheid is er voldoende bij het nieuwe kinderdagverblijf aan de Emmastraat. Dat is prettig voor ouders die met de auto hun kinderen halen en brengen. Uiteraard kunt u op het nieuwe kinderdagverblijf kiezen voor één van de aantrekkelijke pakketten ‘Altijd welkom’ of ‘Vrije keus’. Uit ervaring blijkt dat deze pakketten erg gunstig zijn en dat ouders de ontzettende flexibiliteit voor het lage basistarief erg waarderen. Het kan u vele euro’s besparen of juist alle zorgen rondom het organiseren van opvang, uit handen nemen. Naast het kinderdagverblijf komt er op de nieuwe locatie ook een buitenschoolse opvang met eigen atelier en aandacht voor spelenderwijs Engels leren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.