Zwerfafvalgrijpers in Zwijndrecht nemen toe

01 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Zwerfafvalgrijpers in Zwijndrecht nemen toe

ZWIJNDRECHT - Steeds meer Zwijndrechtenaren zetten zich in voor een opgeruimde en schone omgeving. Allen zijn zij in het bezit van een afvalgrijper en helpen zij Zwijndrecht schoon te krijgen én te houden.

ZAPpers
Tegenwoordig is zwerfafval geen onbekend probleem meer. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat het slecht is voor het milieu, de omgeving er niet mooier op wordt en dat zwerfafval uitnodigend werkt voor straatvervuilers.

Inwoners van Zwijndrecht nemen daarom zelf het heft in handen en helpen de gemeente om het zwerfafval te bannen. Op dit moment zijn er 86 zwerfafvalpakkers (ZAP) actief. Vorig jaar was dit nog de helft. Het aantal ZAPpers neemt dus toe. De meeste van deze afval-grijpende inwoners wonen in de wijken Walburg en Nederhoven. Ongeveer één maal in de week, of wanneer het nodig is, ruimen zij het zwerfafval op in de straat, buurt of het park. Sommigen doen het alleen, anderen doen het samen met buren of gezellig met de kinderen.

Ook ZAPper worden?
Wilt u ook aan de slag? De afvalgrijpers zijn gratis af te halen bij kinderboerderij de Kiboe-hoeve aan de Parklaan 7 te Zwijndrecht. Op werkdagen is de kinderboerderij geopend van 10.00 – 17.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 10.00 – 16.00 uur.

Heeft u nog een oud elektrisch apparaat staan? Lever deze dan ook gelijk in bij de Kiboe-hoeve!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.