Ben Meijering stopt als bestuursvoorzitter van Woonkracht10

02 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Ben Meijering stopt als bestuursvoorzitter van Woonkracht10

DRECHTSTEDEN - Ben Meijering stopt per 1 december als bestuursvoorzitter van Woonkracht10. Na zeventien jaar kiest hij ervoor om met vervroegd pensioen te gaan. Ben Meijering trad in 1997 aan als bestuurder bij het toenmalige Gecombineerd Woningbeheer, het latere Forta.

Woonkracht10 is in 2011 ontstaan uit een fusie tussen Forta en Westwaard Wonen, twee woningcorporaties werkzaam in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Papendrecht. Na meer dan zeventien jaar gaat hij genieten van meer vrije tijd en zich richten op leiderschap en organisatieontwikkeling. De afgelopen jaren heeft hij zich, lokaal en regionaal, maar ook landelijk hard gemaakt voor de betaalbaarheid van het wonen en de leefbaarheid in de wijken. Hij vertrekt op een moment dat Woonkracht10 klaar is voor de toekomst.

Ben Meijering: "De organisatie heeft mij in deze fase niet meer nodig. Mijn bijdrage lag vooral in het strategisch vernieuwen van de organisatie. Die lijnen zijn uitgezet. De bedrijfskosten zijn sterk verlaagd, waardoor Woonkracht10 de huurstijgingen nu en in de toekomst beperkt kan houden. We doen meer met minder mensen en richten ons vooral op digitale dienstverlening.

Natuurlijk zijn er nog genoeg uitdagingen, maar Woonkracht10 heeft de juiste mensen in dienst om die uitdagingen aan te gaan. Het is wel een dubbel gevoel. Aan de ene kant verlang ik naar een andere invulling van mijn leven en laat ik met veel trots een financieel gezonde organisatie achter. Aan de andere kant ga ik de volkshuisvesting, de Drechtsteden en de mensen met wie ik jarenlang heb samengewerkt missen."

De Raad van Commissarissen (RvC) onderstreept het inspirerend leiderschap en de grote betekenis van Ben Meijering voor Woonkracht10. Zij bedankt hem en waardeert zijn inspanningen en heeft respect voor zijn keuze om nu te stoppen. De RvC start zo spoedig mogelijk met de werving en selectie van een opvolger.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.