Heerlijke ModderDag bij de SKZ

03 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Heerlijke ModderDag bij de SKZ

ZWIJNDRECHT - Maandag 29 juni was Nationale ModderDag. De kinderen van de verschillende kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en bso’s van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) hebben hier enthousiast aan meegedaan.

De Nationale ModderDag is een initiatief van Natuureducatiecentrum Veldwerk Nederland. Doel is zoveel mogelijk kinderen aan te laten sluiten bij de natuur.

Tijdens de ModderDag spelen de twee natuurlijke elementen water en grond die samen modder vormen de hoofdrol.

Natuur heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen.

Het stimuleert hun nieuwsgierigheid, creativiteit en fantasie. Dat gebeurde volop en de kinderen leefden zich helemaal uit. Ze verfden met zelfgemengde modder, maakten moddersoep en varkentjes-in-de-modderkoekjes, namen een modderbad, hielden moddergevechten en kliederden lekker met zand en water. Ook werd er voorgelezen, bij de peuters uit het boekje ‘Plons!

Op peuterspeelgroep Juliaantje mochten ook de ouders lekker meedoen. Die genoten, net als de kinderen, van het buiten zijn, terwijl de zon vrolijk scheen.

Op de foto’s:
Baby’s, peuters en bso’ers: alle SKZ-kinderen hadden plezier met modder.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.