O&O Optredens bij Wereldgymnaestrada

06 juli 2015 door Hennie van der Zouw
O&O Optredens bij Wereldgymnaestrada

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O gaat in de week van 12 t/m 18 juli in Helsinki (Finland) bij de Wereldgymnaestrada  met een eigen verenigingsdemo een drietal optredens verzorgen.

De Gymnaestrada is een wereldgebeuren op gymnastiekgebied, dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Enigszins te vergelijken met de Olympische Spelen. De Gymnaestrada is een turnfeest waarbij turners/turnsters van jong tot oud vanuit de gehele wereld bijeen zijn om zelf te demonstreren (in groepsverband), alsmede de demonstraties van elkaar te bekijken.  Het is een waar turnfeest, waarbij naar verwachting + 20.000 turners/turnsters (buiten de toeschouwers) bijeen zullen zijn.  

De Wereldgymnaestrada kent evenals de Olympische Spelen een officiële Opening en een Sluiting
Gedurende een week vinden er tal van massale buitendemonstraties plaats, alsmede (verspreid over negen hallen) vele verenigings- en binnendemonstraties. Daarnaast vinden er tal van landenavonden en een FIG-avond plaats.

O & O zal in Helsinki vertegenwoordigd zijn met 16 turners en 3 meisjes ritmische gymnastiek. Zij worden begeleid door Elise Carton, Enrico Visser, Henk Heuvink, Remon Rooij en Joop Visser.

Zij vliegen zaterdag 11 juli vanaf Schiphol naar Helsinki en keren zondag 19 juli weer terug. De overnachtingen vinden plaats in een school

De ploeg bestaat uit:
Céline van Wassenhove, Damian Scheper, Danny Hamann, Dyon Purperhart, Jelle van Leeuwen, Jens van der Helm, Jordi Hagenaar, Jordy de Geus, Jordy Hagestein, Koen Kappetijn, Luuk Huernink, Luuk van Waaij, Lynn Stok, Martijn de Veer, Martin Mange, Noa Reijmers, Rens Hoofs, Sjoerd van Veldhuizen en Thomas van der Helm.

Zij zullen daar een drietal verenigingsoptreden verzorgen met de titel “Really Top!!”  De muziek is samen gesteld met de nummers “This is what it feels like” van Armin van Buuren, “Ten feet tall” van Afrojack en “War” van Kenninston.  De inhoud van de demo is grotendeels gebaseerd op toestelturnen verweven met ritmische gymnastiek. De jongens/heren komen in actie op brug, voltige, airtumbling en minitramp. De RG-meisjes gebruiken hoepel en lint als handgereedschap.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.