Gemeenteraad in gesprek over betaald parkeren Walburg

10 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Gemeenteraad in gesprek over betaald parkeren Walburg

ZWIJNDRECHT - Over het betaald parkeren bij Walburg moet op zeer korte termijn duidelijkheid komen. Al bij de begrotingsbehandeling in het najaar is het gewenst dat de gemeenteraad een besluit kan nemen of het betaald parkeren afgeschaft kan worden. Daarom moet het college op zeer korte termijn met betrokkenen in overleg gaan.

De gemeenteraad nam hiertoe een motie aan van de CU/SGP. De indruk bestaat dat inwoners uitwijken naar andere winkelcentra zonder betaald parkeren. Ook kan betaald parkeren de komst van nieuwe winkeliers tegenhouden. De gemeenteraad verwacht wel een geldelijke bijdrage van de leveranciers bij afschaffing van betaald parkeren. De parkeerautomaten zijn aan vervanging toe. Dat is ook een reden waarom de raad op snelheid aandringt.

Bijdrage van winkeliers
Wethouder Kreukniet (Economie) beaamde dat winkeliers het moeilijk hebben. Dat is een tendens die je overal in het land ziet. Volgens hem is het moeilijk aan te tonen of het betaald parkeren bij winkelcentrum Walburg daarmee direct verband houdt. Hij ondersteunde de oproep van de gemeenteraad om met de winkeliers over afschaffing te praten.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.