Feestelijke afsluiting zomer bij de twirlsters van Celebration Zwijndrecht

14 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Feestelijke afsluiting zomer bij de twirlsters van Celebration Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Waar bij iedereen het seizoen afgelopen is, loopt het seizoen van de twirl pas op de helft. Maar toch hebben de twirl-leden van Celebration Zwijndrecht een feestje gevierd. Op vrijdagavond 10 juli stond de laatste training voor de zomervakantie voor de deur en dat is hevig gevierd. De jongste meiden hebben zich verkleed, ze kregen mooie make-up op en mochten zelf showtjes bedenken om daarna aan alle familieleden en de oudere meiden te laten zien. Dat is erg spannend natuurlijk.

Ondanks dat het seizoen pas op de helft is, is er al wel aardig wat te vieren bij Celebration. Bijvoorbeeld de allerjongsten groep van de vereniging, ‘de aspiranten’ genaamd, zijn dit jaar uitgegroeid van 2 meiden tot 12 meiden van 3 t/m 6 jaar. Deze grote groep heeft op deze feestavond ook hun show laten zien aan het publiek en ze kregen een grandioos applaus. Deze zelfde show zullen ze ook laten zien na de zomervakantie op 29 augustus op de zomerparkdag in Hendrik Ido Ambacht, en misschien ook op de verenigingsdag in Zwijndrecht. Na de zomervakantie zal deze peutertwirlgroep weer gezellig verder dansen en twirlen en is er altijd ruimte voor nieuwe meiden die mee willen komen doen.

De meiden van het junioren A-peloton zijn meiden in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar en zijn al meerdere malen op wedstrijd geweest door heel het land, en hebben overal eerste prijzen behaald, wat best erg knap is op deze leeftijd om een hele show van 4 minuten uit je hoofd te leren op het thema ‘verliefd’. Op deze avond hebben deze meiden zelf showtjes bedacht, superknap natuurlijk. Het waren super mooie optredens en tijdens de buigingen van de meiden kregen ze zelfs een staande ovatie. Ook de oudere meiden hebben die avond de eerste helft van het seizoen feestelijk afgesloten.

Ook dit is niet voor niks, want alle groepen hebben zich al geplaatst voor het NK aan het einde van het jaar. Het twirlteam, het danceteam en het Junioren B-peloton mogen zich in de tweede helft van het seizoen gaan voorbereiden op deze belangrijke wedstrijd in december en januari. Presteren is belangrijk bij Celebration Zwijndrecht, maar gezelligheid is minstens zo belangrijk en dat was goed te merken tijdens het afsluitende avondje met eten (veel eten) en drinken en gezellig samen oude dvd’s kijken van twirlwedstrijden van toen de meiden klein waren. De oudere meiden hadden zelfs een verrassing voor de instructie. Ze hadden een hele grote taart gemaakt, met daarop allemaal ‘bijzondere’ foto’s van de instructie. Het was heerlijk smullen met z’n allen.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. De instructie heeft onder luid applaus alle helpers bedankt, want daar zijn ze erg blij mee. Als aandenken aan deze avond kregen alle leden een gelukspinguin mee naar huis, iedereen moest even nadenken, maar toen het liedje van ‘de pinguindans’ aan werd gezet, snapte iedereen de hint en is er door iedereen vrolijk ‘de pinguindans’ gedanst.

De eerste training na de zomervakantie is weer op vrijdag 26 augustus in gymzaal de Xiejezo In Zwijndrecht. Voor informatie over de twirl afdelingen van Celebration Zwijndrecht kan je contact opnemen met Tamara van Gelder: tmuntz13@hotmail.com of kom eens vrijblijvend meedoen met een twirlles. Peutertwirlster en nieuwe leden krijgen les van 17.00 tot 18.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.