120 werknemers bij Heerema houden werkonderbreking voor goede cao

09 juni 2015
120 werknemers bij Heerema houden werkonderbreking voor goede cao

ZWIJNDRECHT - Bij offshorebedrijf Heerema in Zwijndrecht hebben 120 mensen vanmiddag het werk neergelegd voor een goede cao. In een tijdelijke werkonderbreking van 2 uur werd een bedrijfsprotocol aan de directie van Heerema overhandigd om te tekenen voor een goede cao. De directie heeft niet getekend.

De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal)  zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens medio mei de ultimatums van de bonden in zowel de kleinmetaal als in de grootmetaal  afgewezen.  Heerema valt onder de cao Metalektro.

FNV Metaal  kaderlid Leonard Verkerk:  “Mijn collega’s en ik leggen het werk neer omdat we recht hebben op een goede cao. Met een fatsoenlijk loon en medezeggenschap over onze eigen werktijden. Bovendien moeten ook jongeren de kans krijgen in deze mooie sector te gaan werken. En dan gewoon ook als volwassenen betaald krijgen.”

CNV Vakmensen bestuurder Piet Verburg: “Bij Heerema moeten werknemers ook een individueel recht op scholing hebben, zonder goede scholing geen toekomst in de metaal! Ook kan het niet zo zijn dat tussen bonden en werkgevers gemaakte afspraken over loon eenzijdig door een werkgever teniet gedaan kunnen worden.”

Foto's: werkonderbreking bij Heerema (fotograaf Rob Nelisse)

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.