CrossFit komt in actie voor vijfjarige Ferre

15 juli 2015
CrossFit komt in actie voor vijfjarige Ferre

ZWIJNDRECHT -  CrossFit Zwijndrecht komt in actie voor de vijfjarige Ferre, die lijdt aan neuroblastoom. Van zaterdag 15 augustus te 09:00 uur t/m zondag 16 augustus te 09:00 uur zal er in de BOX van ‪CrossFit Zwijndrecht een ‪‎WOD marathon plaatsvinden

Als je gezond bent heb je heel veel wensen. Als je ziek bent, maar één. En als je kind ziek is, maar één allergrootste wens. Dit geldt zeker voor de ouders van de vijfjarige Ferre.De jongen heeft de ziekte neuroblastoom, een agressieve vorm van kinderkanker.

Hij heeft diverse chemotherapieën en operaties ondergaan toen hij vier was.Een tijdje ging het goed. Toen werd er een tumor in zijn heiligbeen ontdekt, die niet weggehaald kan worden. In Nederland is er geen behandeling meer mogelijk.

Daarom zijn zijn ouders uitgeweken naar een privékliniek in Duitsland, waar ze een speciale methode hanteren. Een behandeling kost 21.000 euro. Een flink bedrag, dat door de zorgverzekeraars niet vergoed wordt.

Familie en vrienden zijn spontaan allerlei acties begonnen om dit jonge gezin financieel te helpen.Lonny en zijn vrouw Judith runnen Crossfit Zwijndrecht aan de Hoedemakersstraat 6. “Eén van mijn vrienden vertelde mij dit schrijnende verhaal over zijn neefje, dat ik gedeeld heb met mijn Crossfit-atleten.”

CrossFit is een functioneel fitnessprogramma en geschikt voor iedereen die zo snel mogelijk fit en gezond wil worden. Het trainingsprogramma is zo ontworpen dat de oefeningen op elk niveau uitgevoerd kunnen worden, ongeacht de leeftijd en fysieke gesteldheid.

Ongetraind of getraind, men voert dezelfde oefeningen uit, alleen de intensiteit en weerstand van de uitvoering van de bewegingen zullen per persoon verschillend zijn. CrossFit is meer dan alleen trainen, het is een lifestyle en een community met mensen die betrokken zijn bij de sport, elkaar en een gezond en fijn leven.

CrossFit work-outs bestaan uit constant gevarieerde functionele bewegingen (zoals duwen, trekken, knie buigen, tillen en hardlopen etcetera), uitgevoerd met hoge intensiteit. “Als groep besloten we ons direct voor hem in te zetten”, vervolgt Lonny.

‘Op allerlei manieren proberen we aan geld te komen. Met als grote finale een 24 uurs-marathon op 15 augustus. Koppels kunnen zich hiervoor inschrijven.

Per deelnemer vragen we 75 euro. Crossfit is een verrassende sport, aangezien de sporters vooraf nooit weten welke work-out er komt. Tijdens de marathon wordt er elk uur een andere work-out verzorgd.

De sporters kunnen om de beurt rusten in een aparte ruimte. “Het is geweldig om te zien wat er voor moois gebeurt, als je aan zoiets begint. Een deelnemer die bij de marine werkt, zorgt bijvoorbeeld voor veldbedden terwijl een ander voor koffie zorgt. Weer een ander heeft een shirt van een Crossfits-porter in de VS geregeld. Op dit moment hebben we al 1.100 euro in de pot zitten. We hopen uiteindelijk nog meer geld voor Ferre op te halen.

Uiteraard is publiek welkom in de Box aan de Hoedemakersstraat 6 op 15 augustus. We vragen 5 euro entree deze dag. Misschien is hij er tijdens de marathon even bij. Dan kan hij de positieve sfeer van het evenement en de sporters voelen.”

Een goed idee om deze actie te ondersteunen? Mail naar info@crossfitzwijndrecht.com of kijk op de Facebook pagina van CrossFit Zwijndrecht

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.