Veilig verkeer in Kort Ambacht en Noord

17 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Veilig verkeer in Kort Ambacht en Noord

ZWIJNDRECHT - Het verkeer in Kort Ambacht en Noord moet veiliger. Dat gaven bewoners aan tijdens de wijktafels in februari. Op een aantal plaatsen in de wijken ervaren bewoners onveilige verkeerssituaties door bijvoorbeeld te hard rijden en parkeeroverlast. Dit wil de gemeente samen met bewoners verbeteren. In het actieplan Kort Ambacht en Noord 2015-2017 zijn maatregelen voor veiliger verkeer genoemd.

Snelheidsoverlast
Om te hard rijden tegen te gaan gaat de gemeente in bepaalde buurten de komende jaren meer 30 km zones en eenrichtingsstraten inrichten. Samen met bewoners komen we tot een ontwerp voor een nieuwe inrichting. Na de zomervakantie volgt hierover meer informatie. Ook komen er borden die doorgaand (vracht)verkeer verbieden en worden er extra drempels aangelegd.

Tot slot gaat de gemeente afspraken maken met de politie over snelheidscontroles en plaatsen we samen met bewoners smileyborden. Deze borden geven aan hoe hard er wordt gereden als een auto passeert.

Parkeeroverlast en veilig oversteken
Bewoners gaven aan dat er onveilige situaties ontstaan door geparkeerde auto’s. Om parkeeroverlast tegen te gaan, komen er op een aantal plekken extra parkeerplaatsen, onder andere rondom de nieuwe Multifunctionele accommodatie (MFA) in Kort Ambacht Zuid. Als de parkeeroverlast aanhoudt, kunnen bewoners en winkeliers samen met de wijkagent en VVN verkeersacties houden. Verder voorziet het plan voor de MFA in extra maatregelen om kinderen van en naar de school veilig te laten oversteken.

Naast parkeeroverlast vinden bewoners diverse oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers onveilig. In Noord neemt de gemeente daarom maatregelen om het oversteken veiliger te maken en wordt er bijvoorbeeld een extra zebrapad geplaatst. Op de Karel Doormanlaan in Kort Ambacht heeft de gemeente inmiddels een zebrapad gerealiseerd.

Wat kunt u zelf doen?
U kunt zelf ook iets doen. De gemeente wil samen met u kijken hoe de verkeersveiligheid beter kan. Hiervoor organiseert de gemeente samen met buurtbewoners en politie buurtacties. Tijdens deze buurtacties voeren de deelnemers bijvoorbeeld snelheidsmetingen uit en wijzen zij automobilisten op het belang van rustig rijden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.